ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Понад 7000 л крові здали українці у 2023 році через платформу ДонорUA
19:49 / 04.01.2024
Понад 7000 л крові здали українці у 2023 році через платформу ДонорUA

Протягом 2023 року на платформі ДонорUA було підтверджено понад 14 000 донацій крові. Також ДонорUA провели 60 виїзних донацій у понад 10 містах — на цих подіях кров здали 2346 людей. В сумі це більше 7000 л крові та потенційно до 50 000 врятованих життів.

Всього за рік на платформі ДонорUA зареєструвалися понад 35 000 нових донорів крові. Спільно з МОЗ за рік ми організували 35 доставок крові для фронту, кожна з яких може врятувати до 1500 поранених.

«Важко вітати сьогодні із святами. Та ми продовжуємо збиратись на роботу, возити дітей в садочки і школи, планувати день. І ви продовжуєте здавати кров. Щоразу, отримуючи від платформи ДонорUA сповіщення, ви йдете і здаєте кров. Ви — саме та надійна сила, що потім тече в жилах наших захисників і захисниць. Ви даруєте можливість дітям з онкозахворюваннями мати ще один день і шанс на перемогу над раком. Ви — неоціненний скарб для пацієнтів, яким роблять пересадку органів. Ви є тією стабільністю і надійністю для українців. Дякую вам за те, що за покликом серця здаєте кров і не чекаєте подяки, хоча вона важлива. Сьогодні я вам дякую за вас. Нас уже більше 150 000 і ми точно та сила здоровʼя, що підтримує Україну», — ділиться Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Кампанія #Розквітай

У Всесвітній день донора, 14 червня, ДонорUA запустили кампанію #Розквітай, що популяризує донорство крові через турботу про себе, дозвілля та красу. Відкриття кампанії відбулося у 9 містах: Києві, Дніпрі, Миколаєві, Тернополі, Чернівцях, Вінниці, Рівному, Кропивницькому та Черкасах.

Станом на кінець року в межах кампанії було проведено 9 донацій у 4 містах: Києві, Дніпрі, Миколаєві та Кропивницькому. 375 донорів поділилися кров'ю на цих заходах.

У Києві, Дніпрі, Запоріжжі, Рівному та Львові пройшли виставки #Побач. Експозиція складається з 12 портретів реальних донорів крові, доповнених їхніми особистими історіями. Більше 20 000 людей побачили виставку, і з них 21 сміливець та сміливиця поділилися власними історіями донорства на сайті. Ви також можете розповісти про свій досвід, ставши частиною онлайн-галереї #Побач.

Додай Червоного

Майже щомісяця у Києві в готелях мережі Radisson Blu Hotel проходить традиційна акція «Додай червоного», де кров можуть здати всі охочі. За 2023 рік таких подій було 9, і долучилися до них 436 донорів. Під час передріздвяної акції 23 грудня «додав червоного» і міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, підтримавши донорський рух власним прикладом.

Корпоративні дні донора

Корпоративні дні донора — можливість для бізнесу та державних установ організовано долучитися до донорського руху. Такі заходи розвивають корпоративну соціальну відповідальність компаній та культуру донорства в суспільстві. Отримані кошти дозволяють ДонорUA організовувати інші тематичні події для залучення донорів, вести просвітницьку діяльність і транспортувати донорську кров до прифронтових регіонів.

Протягом року ми провели 37 корпоративних днів донора, де кров здали 1345 працівників бізнесу та державних підприємств. Раді вітати цьогоріч у донорському русі Американську торговельну палату, НКРЕКП, ПрАТ «МХП», MacPaw, Ciklum, SQUAD, ZoolaTech, SKELAR, Smart Solution, Kadium Development, Razom Group, L'Oréal, Mirum clinic і Клініку Святого Миколая, LIGA ZAKON, «Фармак», Укрексімбанк, Ocean Plaza, Carlsberg, «Філіп Морріс Україна», БФ «Сміливі відновлювати» і всіх, хто долучилися.

Найтепліший день донора

Щороку в період зимових свят ДонорUA організовує Найтепліші дні донора, де збирає кров для маленьких пацієнтів дитячих лікарень. Цього року 27 грудня такі донації пройшли у Тернополі, Кропивницькому, Вінниці, Миколаєві та Чернівцях. 258 людей поділилися кров'ю та принесли для малечі багато подарунків. Дякуємо за вашу чуйність!

Моя група крові

У листопаді ДонорUA запустили проєкт «Моя група крові», в межах якого проводяться акції з безкоштовного визначення груп крові всім охочим. На сьогодні такі акції регулярно відбуваються у Запоріжжі, Чернівцях, Кропивницькому, Одесі, Львові та Хмельницькому. Вже 783 людини дізналися свою групу крові та долучилися до донорського резерву, аби рятувати життя разом із великою родиною ДонорUA.

Дякуємо всім донорам та партнерам, амбасадорам та волонтерам, котрі разом із нами підтримували кровообіг країни протягом важкого року. Ваша кров переможе!


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
21:44 27.04.2024
14:27 27.04.2024
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010