ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПРИВІТАННЯ СЕРГІЯ ГРИНЕВЕЦЬКОГО З ДНЕМ МЕДИЧНОГО ПРАЦІВНИКА
16:26 / 20.06.2021
Здравоохранение

Дорогі друзі!
Щиро вітаю вас із Днем медичного працівника.
Офіційно цей день не має статусу державного свята, але, на мою думку, є святом народним.
Для кожного громадянина сьогодні – ніби день народження близької людини; янгола-охоронця, який завжди готовий прийти на допомогу, захистити та врятувати життя.
Останні два роки переконливо та жорстко довели: здоров’я і безпека понад усе! Лікарі, без перебільшення, стали ключовими фігурами суспільства.

Від початку пандемії коронавірусу в нас багато чого не було: відповідного медичного обладнання та техніки, не вистачало ліжкомісць та було найголовніше – були ви, медичні працівники. І тому країна отримала шанс вистояти.

Українські лікарі, лікарі Одещини – це наш державний скарб, і ми зобов’язані його зберегти.

За останні два роки для будівництва по області приймальних відділень ми додатково збільшили витрати на медицину майже на 180 млн. грн. В рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» відкриваємо нові приймальні відділення та оснащуємо сучасним медичним обладнанням, здійснюємо капітальні та поточні ремонти. Відбудовано 10 приймальних відділень, зокрема введено в дію та оснащено Роздільнянську центральну районну лікарню, яка визначена опорною лікарнею першої хвилі; Балтську міську центральну лікарню. Незабаром буде відкрито Ізмаїльську міську центральну лікарню, що забезпечує надання стаціонарної цілодобової екстреної та планової допомоги населенню півдня Одеської області.

У перспективі на 2021-2023р. – розвиток дитячої медицини в області. Для цього плануємо будівництво сучасної обласної дитячої клінічної лікарні третього рівня – регіонального центру материнства та дитинства на 30 відділень потужністю 700 ліжко-місць.

Це – тільки перші кроки і той мінімум, який сьогодні ми можемо зробити. Ми не допустимо закриття лікарень, зробимо все, щоб лікарі не втрачали роботу, отримували захист та повагу; щоб, рятуючи життя людей, не думали про власне виживання.

Наразі кожен з наших лікарів фактично перебуває на передовій, воюючи за наше здоров’я та життя. Сьогодні українські медики прирівняні до українських військових, які боронять країну на сході.

Із болем у серці ми сьогодні згадуємо тих медичних працівників Одещини, які загинули у зоні проведення операції об’єднаних сил та протидіючи COVID-19. Вічна і світла їм пам’ять.

Ще раз від щирого серця вітаю кожного медичного працівника: відомих науковців і головних лікарів, медсестер і медбратів, водіїв швидкої допомоги та санітарних працівників. Ми пишаємося вами. Для нас ви всі заслужені.

Міцного здоров’я вам, вашим близьким і вашим пацієнтам.

Дякуємо за те, що ви є! Зі святом вас, дорогі медики!

З повагою

Сергій Гриневецький

голова Одеської обласної державної адміністрації


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
01:02 19.04.2024
20:13 18.04.2024
18:56 18.04.2024
16:39 18.04.2024
15:11 18.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010