ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одеса: для допомоги фронту потрібна кров усіх груп
19:32 / 19.02.2024
Одеса: для допомоги фронту потрібна кров усіх груп

«Для потреб фронту кров транспортують з усієї України — залежно від того, де є необхідний запас. Більше 60% смертей від поранень спричинені саме крововтратою, і вчасне переливання крові може бути єдиним порятунком для таких бійців. Для цього кров має бути постійно в наявності у прифронтових шпиталях і стабілізаційних пунктах. Її нам не забезпечить західна допомога — лише ми самі можемо поділитися власною кров'ю зі своїми захисниками й захисницями. Реєструйтеся на ДонорUA та здавайте кров, якщо не маєте протипоказань, якщо ж маєте — ви можете задонатити на перевезення крові для фронту», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Станом на 19 лютого по всій Україні стабільною лишається потреба у донорах усіх груп крові. Про це повідомляє платформа ДонорUA у своєму дописі на Facebook.

Цього тижня особливо потрібні донори крові таких груп:

  • Вінниця: всі групи крові
  • Київ: всі групи крові
  • Одеса: всі групи крові
  • Дніпро: всі групи крові
  • Миколаїв: всі групи крові
  • Кропивницький: всі групи крові
  • Харків: всі групи крові
  • Херсон: 1-, 2-, 3-, 4+/-
  • Запоріжжя: 1-, 2-, 3-, 4-
  • Львів: 1-, 2-, 3-, 4+/-
  • Житомир: 3-, 4-

Як здати кров?

Зареєструйтеся на сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті. Якщо центр крові у вашому місті співпрацює з платформою ДонорUA, ви будете адресно отримувати сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров.

Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся до донації.

Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів.

ДонорUA запрошує центри крові до співпраці. Платформа щотижня інформує населення про потреби у крові в містах, які надали відповідні дані, координує донорів та допомагає закривати запити окремих реципієнтів. Працівники центрів крові отримують безкоштовний доступ до панелі керування та технічну підтримку, аби зручно організовувати роботу та підтримувати стабільний запас крові. Детальніше — за посиланням.

Кожна третя людина хоча би раз у житті потребує переливання крові. Після повномасштабного вторгнення рф потреби у крові по Україні зросли на 60%, але і до цього 2/3 пацієнтів не отримували її вчасно або взагалі. Одна донація крові здатна врятувати три життя, й абсолютна більшість повнолітніх людей можуть бути донорами. Долучайтеся — ваша кров переможе!

Якщо ж ви не можете здавати кров, або бажаєте активніше брати участь у донорському русі, ви можете стати волонтером ДонорUA, або ж підтримати організацію фінансово. Кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту, а також для проведення виїзних донацій та інших заходів для залучення нових донорів.


Коментарі

Немає коментарів
Контрольний код: *
 
 
введіть, будь ласка, літери, які ви бачите зліва
Ваше ім'я: *   Ваш e-mail:
Коментар: *
Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
14:27 27.04.2024
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024
11:41 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012