ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Презентація монографії Мар’яни Володимирівни Афанасьєвої «Правова аргументація та юридичне письмо» (Одеса, «Юридика», 2023). Анонс
15:15 / 08.06.2023

9 червня 2023 р. о 15.00 під час XXIIІ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» в Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М.С. Грушевського відбудеться зустріч з Мар’яною Володимирівною Афанасьєвою та презентація її монографії «Правова аргументація та юридичне письмо».

Дата проведення : 9 червня 2023 р. о 15.00

Місце проведення : Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.С. Грушевського (вул. Троїцька 49/51)

Мар’яна Володимирівна Афанасьєва – український науковець-конституціоналіст одеської школи права, заслужений юрист України, доктор юридичних наук, професор, адвокат, член Науково-консультативної ради Конституційного Суду України та Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України, професор кафедри конституційного права Національного університету «Одеська юридична академія», партнер Адвокатського об’єднання «АС», лауреат премії імені Ярослава Мудрого.

Монографія «Правова аргументація та юридичне письмо» є науково-популярним виданням прикладної спрямованості, результатом осмислення власного адвокатського й науково-педагогічного досвіду автора щодо здійснення правового аналізу та написання юридичних документів, зокрема процесуальних та аналітичних. Видання засноване на кращих юридичних практиках країн англо-американської правової системи, адаптоване до сучасних правових реалій України. Монографія підготовлена за допомогою стипендії Університету Грац (Австрія) Центру досліджень Південно-Східної Європи в рамках програми «Ukrainian Scholars at Risk» 2022-2023.

Видання «Правова аргументація та юридичне письмо» представлене на конкурс «Краща книга виставки-форуму “Українська книга на Одещині” — 2023».

Пошук:
розширений

Роман Сирінський
ЛЕНІНСЬКА МОДЕЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЯК ОДНА З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ РОСІЙСЬКИХ ШОВІНІЗМУ ТА ІМПЕРІАЛІЗМУ РАДЯНСЬКИХ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ
Стаття присвячена аналізу ленінської національної політики та розвінчанню як радянського міфу про її кардинальну відмінність від практик, які мали місце в національній політиці СРСР постленінського періоду, так і міфологем сучасної російської пропаганди, яка вслід за своїм диктатором часто твердить про «створення» України Леніним та більшовиками.

Відкриття виставки «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму»
29 жовтня 2024 року о 12.00 в Одеській національній науковій бібліотеці за підтримки Першого міжрегіонального територіального відділу Українського інституту національної пам'яті відбудеться відкриття виставки «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму». Експозицію присвячено археологам, які попри жорстокі репресії та цензуру продовжували свою наукову діяльність і залишили важливий слід в історії археологічної науки. Виставка репрезентує долі 19 визначних археологів, які стали символами цілих поколінь репресованих науковців і чиї досягнення були довгий час приховані або навмисне забуті.
У рамках циклу заходів до Дня української писемності та мови Презентація книжкової виставки-інсталяції «Мова – духовний скарб народу»
В Одеській національній науковій бібліотеці з нагоди Дня української писемності та мови з 21 по 27 жовтня 2024 р. проходитиме Тиждень мови, у рамках якого 21 жовтня о 13:00 у головному читальному залі відбудеться презентація книжкової виставки-інсталяції «Мова – духовний скарб народу».
CYBER SECURITY CAMP: за підтримки кіберполіції пройде конкурс з кібербезпеки для студентів
За сприяння кіберполіції України, компанії Binance, Харківського національного університету внутрішніх справ та ГО «Брама» незабаром стартує національний конкурс для студентів CYBER SECURITY CAMP. Метою заходу є підвищення обізнаності молоді в питаннях цифрової безпеки, протидії онлайн-загрозам та навичок у сфері кібербезпеки.
Підбиття підсумків конкурсу читацьких відгуків «Книголюб-2024» ЧИТАЙ! ПИШИ! ПЕРЕМАГАЙ!
Вже традиційно, 30 вересня о 15.00, в рамках організаційних заходів під час святкування Всеукраїнського дня бібліотек, в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться урочисте підведення підсумків конкурсу читацьких відгуків «Книголюб-2024.
Презентація перевидання агробестселера Євгена Чикаленка «РОЗМОВА ПРО СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО»
26 вересня 2024 року о 16:00 в Одеській національній науковій біблоітеці відбудеться презентація перевидання агробестселера Євгена Чикаленка «Розмова про сільське господарство».



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012