ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Україні з'явилася дитяча книга про дихання “Фух і Дмуха”, що вчить дбати про власний емоційний стан
13:47 / 12.06.2024

Книжка допомагає дітям від 6 років та їхнім батькам опановувати дієві дихальні вправи, які відіграють важливу роль у формуванні фізичного та ментального здоров'я. Історія про “Фух і Дмуха” написана Яриною Завадович спільно з дитячою психологинею Наталією Пашко за ініціативи бренду Kite. Ілюстрації до книги розробив митець і графічний дизайнер Олесь Дерега. Книга вийшла у молодому українському видавництві Onde Publishing.

За даними ВООЗ, близько 50% усіх ментальних порушень проявляються до того, як людині виповнюється 14 років. При цьому, більшість з них не підлягають ані своєчасному діагностуванню, ані лікуванню. Здебільшого це відбувається через стигматизацію теми — часто проблеми, пов'язані з психічним здоров'ям, досі залишаються у суспільстві невидимими. Відповідно, це заважає обговорювати актуальні емоційні потреби дітей та піклуватися про їхній психологічний стан належним чином.

Для підтримки теми здорового та гармонійного розвитку дітей було ініційоване створення книги “Фух і Дмуха”. Це історія про двох мешканців повітря, які вирушають у подорож, сповнену пригод. Головні герої опиняються глибоко під водою та високо у горах, дізнаються щось нове про дихання, знаходять несподіваних друзів та допомагають їм. І, зрештою, намагаються повернути легкість собі — адже без неї ніяк не зможуть потрапити додому.

У книзі зібрано чимало цікавих фактів про навколишній світ. Та головне — наведено дієві дихальні вправи. Саме вони покликані допомогти школярам заспокоїтися, зосередитися, опанувати власні негативні емоції чи тривожні стани та навіть підвищити рівень власної енергії. Наведені у книжці дихальні практики мають стати у пригоді під час навчання, непорозумінь і конфліктів, при подоланні особистісних викликів та у багатьох інших життєвих ситуаціях.

Автори переконані, що фізичне та ментальне здоров'я тісно пов'язані та формуються з самого дитинства. А отже, потребують рівноцінної уваги та турботи. У цьому аспекті дихання стає універсальним інструментом — воно позитивно впливає як на фізичне самопочуття, так і на емоційний добробут дітей.

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

В Україні з'явилася дитяча книга про дихання “Фух і Дмуха”, що вчить дбати про власний емоційний стан
Книжка допомагає дітям від 6 років та їхнім батькам опановувати дієві дихальні вправи, які відіграють важливу роль у формуванні фізичного та ментального здоров'я. Історія про “Фух і Дмуха” написана Яриною Завадович спільно з дитячою психологинею Наталією Пашко за ініціативи бренду Kite. Ілюстрації до книги розробив митець і графічний дизайнер Олесь Дерега. Книга вийшла у молодому українському видавництві Onde Publishing.
Презентація літературно-художнього видання «Я пишаюсь тобою: Україна в боротьбі за цивілізацію»
У рамках ХХІV Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» 8 червня у залі наукових працівників ОННБ відбулася презентація книжки Наталії Нестерової «Я пишаюсь тобою: Україна в боротьбі за цивілізацію» (Одеса : Астропринт, 2023).
Презентація літературно-історичного нарису «Україна. Поступ нації». Анонс
У рамках ХХІV Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» 7 червня о 12.00 у відділі мистецтв ОННБ (вул. Пастера, 13) відбудеться презентація альбому-монографії «ЛІНІЯ НАСТУПНОСТІ. ХУДОЖНИК ЮРІЙ ВАЛЮК, 2024» (Одеса : Юрій Валюк ; Бондаренко М.О., 2024).
Олег Скрипка відсвяткував свій день народження концертом з НАОНІ та анонсував проведення етнофестивалю «Країна Мрій»
Цими вихідними Олег Скрипка – легенда українського року, композитор, мультиінструменталіст та провідник українського фольклору відсвяткував свій день народження великим концертом з Національним Академічним Оркестром Народних Інструментів України, гуртом ВВ, дитячим фольклорним ансамблем «ЗЕРНЯТКО» та театром-студією індійського народного танцю «НАКШАТРА» на найбільшій рок-сцені України концертного залу Stereo Plaza.
7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011