ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
19:11 / 06.09.2024

Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Команда благодійного фонду KSE Foundation разом зі студентами та викладачами Київської школи економіки українізує платформу дистанційної освіти Khan Academy. До реалізації проєкту долучена команда з понад 70 фахівців: перекладачі, актори дубляжу, аудитори, редактори, фахівці пре- та постпродакшену, методисти й волонтери.

«Наша робота – це трішки більше, ніж просто переклад. Ми називаємо це локалізацією, адже адаптуємо стилістику пояснень і термінологію під українські реалії, записуємо заново відео, розповідає координатор процесу локалізації Khan Academy в Україні Тарас Павлов. Водночас, ми намагаємося зберігати суть платформи – природність пояснень, заклик до допитливості та обережне підштовхування учнів до спроб».

Збір коштів розпочали у травні цього року і, завдяки внескам благодійників, команда проєкту вже переклала понад 2 мільйони слів, озвучила та адаптувала більш ніж 70 годин відео для курсів: «Арифметика», «Основи алгебри» та «Передмова до математичного аналізу». У планах – локалізація українською понад 5 тисяч уроків із природничих наук, інженерії, економіки, комп'ютерного програмування й математики, а також інтерактивних конспектів і тестів до них.

«Ми хочемо зробити STEM-освіту (природничі науки, технології, інженерія, математика) відкритою в Україні, аби кожна дитина мала доступ до кращих освітніх матеріалів будь-де й будь-коли,коментує заступниця директорки з гуманітарного напрямку KSE Foundation Марина Борисенко. Локалізація українською мовою онлайн-платформи Khan Academy – наш внесок в освітнє майбутнє України».

Підтримати локалізацію STEM-уроків може кожен. Зробіть свій внесок у подолання освітніх втрат школярів за цим посиланням.

Довідково:

Khan Academy — американська некомерційна організація, яка розробляє освітній онлайн-контент. Платформою користується третина студентів США, вона перекладена більш ніж 40 мовами, має 165 мільйонів зареєстрованих користувачів зі 190 країн. Khan Academy підтримується Google, Фондом Білла та Мелінди Гейтс і міжнародними благодійниками. Окрім допомоги учням, Khan Academy створена для підтримки вчителів та дозволяє батькам спостерігати за прогресом своєї дитини.

Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.
Виставка плакатів «Весь Кафка»
До сторіччя від дня смерті Кафки Goethe-Institut в Україні спільно з Одеською національною науковою бібліотекою запрошують на виставку плакатів «Весь Кафка».
Читання для дошкільнят в Одеській області
Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Іскорки Суперсил запрошують діток та батьків на літні читання казок в Одеській області
Вистава Одеського музично-драматичного театру ім. В Василька у шортлісті 6-ого Фестивалю-Премії «ГРА»
Ще один етап 6-го Всеукраїнського театрального Фестивалю-Премії «ГРА» успішно пройдено: експерти наживо переглянули вистави лонгліста, провели голосування і сформували шортліст. Тож Національна спілка театральних діячів України (НСТДУ), яка є засновницею та організаторкою Фестивалю-Премії, оприлюднила список вистав, які пройшли до ФІНАЛУ. У списку у номінації «За найкращу камерну виставу» постановка Олександра Самусенка «1900-й. Легенда про піаніста» Одеського академічного музично-драматичного театру імені В. Василька.
У Києві відбулася масштабна серія заходів Ukrainian Blockchain Week 2024
У червні відбулася масштабна серія івентів Ukrainian Blockchain Week 2024, що зібрала представників криптовалютних компаній та ентузіастів з усього світу в Києві.



© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013