ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




СОНЦЕСВІТ ЛАРИСИ ДЕМ’ЯНИШИНОЇ
11.07.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 54(22172) / Тираж: 8525

Мій світе, малювати хочу світлом,

Святих небес торкатися крилом.

Сплітати кольори у музику одвічну,

Єднати душі шовковим мостом…

Лариса ДЕМ’ЯНИШИНА.

Цими днями святкує гарний ювілей знана українська художниця, живописець, ілюстраторка, графік, член НСХУ і творчого об’єднання митців м. Южного «Новація», громадська діячка, багаторічна партнерка та користувачка Одеської національної бібліотеки Лариса Дем’янишина.

Народилася 1965 року в селі Селище Чернівецької області. Закінчила Одеське художнє училище ім. М.Б. Грекова і художньо-графічний факультет Південноукраїнського національного педагогічного університету ім. К.Д. Ушинського, удосконалювала фах в Одеській міжнародній академії мистецтв ім. Леонардо да Вінчі. Педагоги з фаху — В. Полно-бродський, О. Слешинський, О. Волошинов та інші.

Пані Лариса — активна учасниця міжнародних, всеукраїнських та регіональних виставок, пленерів. Живе і творить у затишному місті Южному. Із 2004-го очолює тамтешнє відділення Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка.

Мисткиня працює у розмаїтих техніках — олійному й акварельному малярстві, пастелі, гуаші, рисунку пером та вугіллям, книжковій графіці. Письменники дуже часто звертаються до неї з проханням про художнє ілюстрування їхніх творів, бо вона «має рідкісний дар оформлювача». Серед графічного доробку Лариси Семенівни ілюстрації до збірок та окремих творів одеських майстрів слова Олекси Шеренгового, Геннадія Щипківського, Олекси Різникова, Віталія Березінського, Станіслава Конака, Володимира Гараніна, Валентина Мороза та інших. Кожна обкладинка книжки, оформлена її рукою, — то справжній витвір мистецтва.

Багато років поспіль пані Лариса творчо співпрацює з Одеською національною науковою бібліотекою. Зокрема, бере активну участь у масштабних Всеукраїнських виставках-форумах «Українська книга на Одещині» — як презентантка, як експертка на різних заходах і як дарувальниця видань до фонду книгозбірні.

У 2016-у у величних залах ОННБ експонувалася її персональна виставка графіки та живопису «Стояла я і слухала весну…», присвячена 145-річчю від дня народження Лесі Українки. У 2018-у в рамках «круглого столу» «Культурне розмаїття Південної України — вагомий чинник європейської інтеграції» усіх зачарували роботи народних майстрів нашого краю, надані обласним центром української культури (керівник — Валентина Вітос) для спільної експозиції «Багатонаціональна Одещина: територія толерантності та діалогу культур». Цю виставку прикрашали прекрасно оформлені пані Ларисою назви розділів. Маючи професійний смак, вона дуже тонко відчула й передала колорит українського Півдня.

Ми дякуємо Ларисі Семенівні, за те, що вона є надійним другом і партнеркою нашої бібліотеки, завжди щиро відгукується на наші ініціативи, підтримує наші проєкти, просвітницькі заходи, мистецькі акції та виставки, які популяризують українську культуру, літературу, мистецтво.

Наш невеликий колектив відділу краєзнавства «Одесика» ОННБ щиросердечно вітає вельмишановну пані Ларису з ювілеєм! Бажаємо Вам здоров’я через вінця, родинного затишку, сонячного настрою, творчого натхнення та щирих друзів на життєвому шляху. Нехай кожен день дарує Вам нові ідеї та цікаві проєкти на мистецькій ниві!

Тетяна ІВАНОВА, Лія ВУКОВИЧ.

Відділ краєзнавства «Одесика» ОННБ.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014