ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПІДЗЕМНІ СМІТТЄВІ КОНТЕЙНЕРИ
18.07.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 56(22174) / Тираж: 8525

В Одесі реалізували пілотний проєкт з облаштування підземних контейнерів для зборання твердих побутових відходів: сьогодні у трьох місцях на Приморському бульварі встановлені вісім таких баків.

Як зазначив міський голова Геннадій Труханов, до втілення цього проєкту Одеса йшла не один рік. Вивчали як європейський досвід, так і місцеві особливості зберігання й вивезення твердих побутових відходів.

Для споживачів видимими залишаються тільки сміттєзбірники, які зовні нагадують урни. Зверху вони накриті кришками, що відкриваються за допомогою педалі. Горловина такого бака не дозволяє скидати туди габаритні побутові відходи. Відповідне маркування і можливість зміни розміру отвору дозволяє реалізувати систему роздільного збирання сміття, а сама конструкція — застосовувати різні опції. Наприклад, за бажанням споживачів на кришку може бути встановлений замок, що відкривається за допомогою чіпа, GPS-датчики сигналізуватимуть про заповнення контейнера, можливе встановлення системи пожежогасіння тощо.

Нові підземні контейнери мають гідравлічну систему підйому і не потребують підключення до електропостачання, що дозволяє встановлювати їх у будь-якому місці і досить швидко, а конструкція підходить під наявні сміттєвози.

«Ми презентували нову систему збирання твердих побутових відходів, і вона вже зацікавила будівельні та керуючі компанії, а також ОСББ. Плануємо презентувати її суб’єктам сфери послуг і торгівлі. Надалі встановлюватимемо підземні контейнери по всьому місту, використовуючи для цього як бюджетні, так і позабюджетні кошти», — зазначив Геннадій Труханов.

До речі, пілотний проєкт утілений за позабюджетні кошти.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012