ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НА ПОБАЧЕННЯ З КНИГОЮ
06.08.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 61(22179) / Тираж: 8525

Сьогодні, 6 серпня, стартує XXI Всеукраїнський форум «Українська книга на Одещині». Цьогоріч через карантин, який унеможливив проведення форму в його традиційний час, він влився у програму XXIV міжнародного книжкового фестивалю «Зелена хвиля».

«Метою заходу, — наголошують його організатори, — є сприяння реалізації прав громадян на користування культурними досягненнями, промоція книги та читання, кращих зразків української та світової літератури, створення сприятливих умов для розвитку книговидавничої справи в Україні, утвердження та популяризація державної мови, підтримка регіональної культурної політики, молодих прозаїків, поетів та митців, сприяння поповненню бібліотек сучасною вітчизняною книжковою продукцією».

Програма книжкового форуму передбачає широкий спектр інформаційно-рекламних заходів: зустрічі з письменниками, презентації нових видань та видавничих проєктів, панельні дискусії, літературні студії, автограф-сесії тощо. Відбудеться традиційний книжковий конкурс «Краща книга форуму «Українська книга на Одещині—2020». Родзинка форуму — творча зустріч з Ірен Роздобудько, однією з найуспішніших авторок України, майстром жіночої прози, сценаристкою, переможницею літературного конкурсу «Коронація слова», володаркою відзнаки «Золотий письменник України».

Поціновувачів творчості Володимира Рутківського, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, чекатимуть на творчій зустрічі «Недитячий дитячий письменник».

Микола Сенченко, директор Книжкової палати України імені Івана Федорова, доктор технічних наук, професор, презентуватиме серію книг «Невидимі війни: латентне поневолення країн».

Цікава зустріч чекає на прихильників видавництва «Мистецтво», яке традиційно представить свій новий доробок: С. Павленко «Іван Мазепа. Догетьманський період», З. Васіна «Українське народне вбрання», «Дерев’яні церкви України» та ін.

Вперше на форумі видавництво «Астролябія» (Львів) презентуватиме книжковий проєкт «Класична та сучасна європейська література в Україні. Продовження», що реалізується за фінансової підтримки програми «Креативна Європа» (конкурс «Художній переклад») Європейської комісії.

На підтримку руху Співтовариства креативних міст ЮНЕСКО «Одеса — місто Літератури ЮНЕСКО» відбудуться творча зустріч із Сергієм Дмитрієвим, головою Одеської обласної організації Національної спілки письменників України, керівником літературної студії для письменників-початківців «Школа молодого автора» та презентація книги одеського історика В. Т. Галяса «Щоденник, 1933 — 1946».

Цікавим проєктом форуму стане благодійний захід на підтримку літньої читальні ОННБ «Litera» — «Літературні вечорниці» з оригінальними конкурсами, розважальними іграми і творчими виступами музичних та етнічних колективів Одеси.

Традиційне виїзне свято української книги цьогоріч пройде у Доброславі. На його гостей чекають книжковий ярмарок, майстер-класи за участі членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України та лауреатів обласної премії імені Ростислава Палецького — Олени Овчинникової і Тетяни Аргатюк. Письменниці Ніна Гравицька, Олена Карачевська (Одеса) та Олена Чернінька (Львів) представлять широку палітру книжок для дитячої аудиторії. Прихильників інтелектуальних видів спорту зацікавить мінітурнір між юними шахістами — командами Одеської міської федерації шахів та шахового клубу Доброслава.

Програма XXI форуму «Українська книга на Одещині» широка і різноманітна (детальніше із запланованими зустрічами та презентаціями можна ознайомитися на офіційному сайті Одеської національної наукової бібліотеки — http://odnb.odessa.ua). Презентації видань, творчі зустрічі та інші заходи проводитимуться відповідно до рекомендацій МОЗ України, а саме з використанням засобів індивідуального захисту, обов’язковим проходженням температурного скринінгу та дотриманням дистанційних вимог (1,5 м).

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014