ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НЕ ЛЕГКОВАЖТЕ З ВОГНЕМ!
20.08.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 64(22182) / Тираж: 8525

У минулі вихідні рятувальники Київського району Одеси двічі виїжджали на гасіння пожеж, що виникли через підпали сухої трави та сміття.

15 серпня о 12.18 до «Служби порятунку — 101» надійшло повідомлення про те, що в районі провулку Маячний на схилах морського узбережжя горить суха трава.

На місце зразу ж прибув черговий караул 6-ї державної пожежно-рятувальної частини Київського району й за 18 хвилин загасив вогонь, що вже встиг охопити площу 200 метрів квадратних.

У неділю, 16-го серпня, на пункті зв’язку тієї ж 6-ї ДПРЧ пролунав ще один тривожний дзвінок: у житловому масиві «Райдужний», на відкритій території, горять суха трава та сміття. Оперативно прибувши на місце виклику, пожежники приборкали загорання.

Обидві пожежі виникли через необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. Загиблих та постраждалих, на щастя, нема.

Рятувальники Київського району м. Одеси закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у природних екосистемах, особливо в нинішній пожежонебезпечний період.

Щодня палає суха рослинність на відкритих територіях, морських схилах, сільськогосподарських угіддях, узбіччях доріг, у лісопаркових зонах. Основною причиною загорянь є людський фактор — необережне поводження з вогнем громадян, а якщо називати речі своїми іменами, то злочинна недбалість.

Такі пожежі завдають величезної шкоди навколишньому середовищу та здоров’ю людей. Вогонь руйнує родючий шар ґрунту та знищує живі організми. Під час спалювання сухої рослинності на присадибних і дачних ділянках, особливо у суху вітряну погоду, виникає загроза розповсюдження полум’я на житлові будинки та господарчі будівлі, а пожежі в лісах, парках, на морських схилах призводять до знищення тварин, дерев, кущів та іншої рослинності.

Київський районний відділ у м. Одесі ГУ ДСНС України в Одеській області нагадує всім про категоричну заборону:

• створювати смітники та спалювати відходи;

• розводити багаття у лісі, парках та скверах;

• палити, кидати у лісі та лісосмугах непогашені сірники і недопалки;

• залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

• спалювати рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

• дозволяти дітям бавитися сірниками та запальничками.

Якщо ви помітили займання у лісі, парку, на морському схилі чи на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Київський районний відділ у м. Одесі

ГУ ДСНС України в Одеській області.

Автор: Сергій ШМОРГАЛ

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011