ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЧЕРЕЗ ХАДЖИБЕЙ — БЕЗ ЗАТОРІВ
27.08.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 66(22184) / Тираж: 8525

23 серпня о четвертій ранку були завершені ремонтні роботи на правому проїзді мосту через Хаджибейський лиман, розташованому на дорозі М-05 Київ — Одеса, а відтак відкритий рух трьома впорядкованими смугами.

— Рух відремонтованими смугами мосту відкрито з випередженням графіка, — розповів голова Одеської ОДА Максим Куций. — Вдячний будівельникам за швидкий темп! Після свят вони перейдуть до ремонту лівої сторони мосту. Наразі там уже розпочали роботи з розширення проїзду. Як відомо, міст через Хаджибейський лиман був довгобудом, на якому давно поставили хрест. Перші роботи розпочали ще наприкінці 2000-х, але майже одразу заморозили й довгі роки тут не було жодного будівельника. Роботи відновилися лише у 2019-у, а активна фаза капітального ремонту розпочалася цьогоріч, коли об’єкт потрапив до переліку президентської програми «Велике будівництво».

На правій стороні мосту покладене асфальтобетонне покриття у нижньому та верхньому шарах. Капітальний ремонт передбачає розширення його проїжджої частини. До початку ремонту тут були відкриті три смуги, а під час робіт — лише дві. Це створювало значні ускладнення для відпочивальників, адже дорога М-05 звужувалася на мості. Зараз для проїзду відкриті п’ять смуг руху — три впорядковані та дві, які планується почати ремонтувати після свят.

— Вдячний підрядникам за цілодобову роботу, — зазначив керівник Служби автомобільних доріг в Одеській області Дмитро Рибалка. — Відкриття руху трьома відремонтованими смугами — важливий та радісний етап, далі — капітальний ремонт лівого проїзду. Це завершить довгу історію відомої одеської «недобудови» і забезпечить належний проїзд трасою міжнародного значення.

Слід зауважити, що капітальним ремонтом передбачене встановлення сепараторів для очищення дощових та талих стічних вод, і це вже зроблено з облаштованого боку мосту. Очисні споруди дозволять наді-йно й економно вирішити екологічну проблему — уникнути забруднення Хаджибейського лиману стічними водами, що містять шкідливі речовини та нафтопродукти, небезпечні як для довкілля, так і для здоров’я людей.

Повністю завершити ремонт мосту через Хаджибей планують навесні 2021 року.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010