ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПРОПАЛИ ПОСТАНОВИ...
29.08.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 67(22185) / Тираж: 8525

В Одеській районній територіальній виборчій комісії виявили зникнення двох постанов, які стосувалися формування сільських та селищних територіальних комісій. Цю інформацію Громадській мережі «Опора» підтвердили в районній ТВК.

24 серпня відбулося засідання Одеської районної ТВК, на якому серед інших розглядалося питання про утворення та формування складу сільських, селищних ТВК Одеського району. Голова комісії оголосила керівний склад та поставила на голосування проєкт постанови про утворення складу сільських, селищних ТВК. Під час обговорення цього питання четверо членів комісії висловили свою незгоду з розподілом керівних посад, оскільки в жодній із 17 ТВК не було обрано до керівного складу представників партії «Слуга на-роду».

Під час голосування проєкт рішення не набрав достатньої кількості голосів: 8 «за» та

5 «проти». В засіданні оголосили перерву, після завершення якої питання знову поставили на голосування комісії. Цього разу рішення ухвалили: десятеро — «за», «проти» — четверо.

Наступного дня, 25 серпня, голова ТВК Ольга Оносова (партія «За Майбутнє») виявила, що в приміщенні комісії відсутні постанови №4 та №5: «Про встановлення невідповідності кандидатур, внесених до складу сільських, селищних територіальних виборчих комісій Одеського району Одеської області вимогам Виборчого кодексу та їх відхилення» та «Про утворення та формування складу сільських, селищних територіальних виборчих комісій Одеського району Одеської області». Після цього на місце викликали поліцію.

Станом на вечір 26 серпня, за інформацією голови ТВК, обидві постанови не були знайдені.

У пресслужбі Головного управління Національної поліції України в Одеській області «Опорі» повідомили, що відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 357 Кримінального кодексу України — викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження.

Як прокоментував «Опорі» член ТВК Олександр Аверкін (партія «Солідарність жінок України»), він — одним з тих, хто не був згоден з рішенням комісії про утворення та формування складу ТВК: «Я був проти цього, хоча голова комісії й не порушила закон. Але я вважаю, що вона мала дослухатися до нашої думки. Цього, на жаль, не зробили. Поки що я не писав окрему думку, але, скоріш за все, зроблю це».

«Згідно з ч. 13, 14 ст. 203 Виборчого кодексу, територіальна виборча комісія одночасно з формуванням кожної ТВК призначає від різних суб’єктів подання кандидатур до її складу — голову, заступника та секретаря, які мають бути представниками різних суб’єктів подання», — пояснила Анастасія Матвієнко, координаторка спостереження від «Опора» за виборами в Одеській області.

Нагадаємо, що для проведення місцевих виборів-2020 в Одеській області сформовано 27 територіальних виборчих комісій, до складу яких входять 486 осіб від 65 політичних сил. До 25 серпня включно районні ТВК формували склад сільських та селищних ТВК, а Одеська міська ТВК — склад районних у місті ТВК.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012