ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЗІРКОВО-ОСКАРОНОСНЕ ЖУРІ
05.09.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 69(22187) / Тираж: 8525

Оголошено склад журі Міжнародної конкурсної програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Його очолить відомий канадський композитор Говард Шор, лауреат премій «Оскар», «Греммі» та «Золотий глобус».

Разом з ним стрічки міжнародного конкурсу оці-нюватимуть ісландська акторка і театральна режисерка Хальдора Ґерхардсдоттір, португальська зірка Жоана Рібейру, відома за фільмом Террі Гілліама «Чоловік, який вбив Дон Кіхота», українська акторка театру, кіно та дубляжу Лариса Руснак і французький актор та режисер Серж Аведікян, повідомляє пресслужба ОМКФ.

Говард Шор написав безліч саундтреків до голлівудських фільмів, серед яких —«Муха» (1986), «Мовчання ягнят» (1991), «Гра» (1997), «Банди Нью-Йорка» (2002), «Авіатор» (2004). Але найбі-льшу славу композиторові принесла робота над кінотрилогією «Володар перснів» Пітера Джексона, за яку він отримав низку нагород. На основі цієї музики Шор створив симфонію, з якою гастролював по всьому світові.

Представниця України у журі Лариса Руснак — відома акторка театру, кіно та дубляжу, провідний майстер сцени Київського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Народна артистка України також співпрацює з театром «Актор». У її творчому доробку — понад 60 ролей у фільмах та серіалах. У 2009 році нагороджена срібною медаллю Національної академії мистецтв України за значні наукові та творчі досягнення в галузі художньої культури, вагомий внесок у розвиток національного мистецтва.

Ісландська акторка та театральна режисерка Хальдора Ґерхардсдоттір починала як саксофоністка і співачка. У 1995-у закінчила Ісландську театральну академію й відтоді стала провідною акторкою міського театру у Рейк’явіку. Вона також знімається у кіно і на телебаченні, зокрема зіграла головну роль у фільмі-відкритті 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю «Гірська жінка: на війні».

Нова зірка кіно з Португалії Жоана Рібейру починала свій творчий шлях на телебаченні. Після успішного дебюту акторка отримала номінацію на португальський «Золотий глобус» за роль у серіалі «Дні танців». У 2015-у вона зіграла головну роль у серіалі «У невизначений час». Згодом долучилася до кінематографічних проєктів, зокрема зіграла у фільмах «Чорний зошит» Валерії Сарм’єнто та «Нескінченність» Антуана Фукуа.

Французький актор і режисер вірменського походження Серж Аведікян навчався в консерваторії драматичного мистецтва у Медоні (Франція), після чого створив театральну трупу. Із 1979 року розпочав акторську кар’єру, а в 1982-у почав знімати документальні, потім — короткометражні стрічки. У 1988-у заснував власну кіностудію. У 2010-у отримав «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю за короткометражну анімаційну стрічку «Собачі історії». У 2013-у знявся в головній ролі у біографічній драмі «Параджанов» спільного виробництва України, Франції, Вірменії та Грузії. Ця стрічка отримала «Золотого Дюка» як найкращий український фільм 4-го ОМКФ. Наразі працює над підготовкою повнометражної картини «Останній тур у Стамбулі».

Нагадаємо, 22 серпня 11-й Одеський кінофестиваль оголосив конкурсну програму. Селекційна комісія відібрала 12 повнометражних — з Німеччини, Італії, Аргентини, США, Судану, Франції, Єгипту, Норвегії, Катару, Словаччини, Румунії, Чехії, Ірландії, Південної Кореї, Литви, України, Латвії, Іспанії та Угорщини (враховуючи країни копродукції).

11-й ОМКФ пройде он лайн із 25 вересня по 3 жовтня.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.019