ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПЛЮС ДО НАДБАВКИ НА ДОГЛЯД
05.09.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 69(22187) / Тираж: 8525

Верховна Рада підтримала ініціативу Юлії Тимошенко щодо посилення соціального захисту осіб з інвалідністю.

Депутати Верховної Ради проголосували за законопроєкт №2031 авторства Юлії Тимошенко та депутатів «Батьківщини» про внесення змін до статті 3 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» щодо підвищення особам з інвалідністю з дитинства надбавки на догляд. Загалом за документ проголосували 330 народних обранців.

Як зазначено у пояснювальній записці, законопроєкт №2031 сприятиме посиленню соціального захисту осіб з інвалідністю, які не можуть самостійно забезпечувати своє проживання.

«Проєкт закону — соціальний, спрямований на підвищення рівня матеріального забезпечення осіб з інвалідністю. Наразі соціальна допомога складає трохи менше чотирьох тисячі гривень для особи з інвалідністю підгрупи А з надбавкою на догляд. А це не може задовольнити навіть мінімальні потреби людини — витрати на засоби гігієни, медичні обстеження, ліки, фізичну та соціально-педагогічну реабілітацію, харчування, комунальні послуги та одяг», — зазначив співавтор законопроєкту, народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

За його словами, Юлія Тимошенко та команда «Батьківщини» розуміють необхідність прийняття соціально важливих законопроєктів. «Лідер нашої політичної сили постійно декларує підтримку на законодавчому рівні кожному українцю. Попри те, що «Батьківщина» перебуває в опозиції й монобільшість до наших ідей переважно не дослухається, ми й надалі знаходитимемо важелі впливу на неї задля загального добробуту», — наголосив Михайло Цимбалюк.

Варто зазначити, що після того, як документ набере чинності, надбавки на догляд підвищать:

— особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи А I групи, — із 75 відсотків до 150% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

— особам з інвалідністю з дитинства, віднесеним до підгрупи Б I групи, — із 50 відсотків до 100% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Одиноким особам з інвалідністю з дитинства II та III груп, які за висновком лікарсько-консультативної комісії лікувально-профілактичного закладу потребують постійного стороннього догляду, виплати збільшаться із 15 до 75% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Крім того, надбавка на догляд за дитиною з інвалідністю підгрупи А із січня 2021 року становитиме 150% прожиткового мінімуму, а з 1 січня 2022-го — 200%.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013