ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НА КАНАПІ І НА СХОДАХ
03.10.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 76-77(22194-22195) / Тираж: 8525

Уперше за історію Одеського міжнародного кінофестивалю гості не заходили червоною доріжкою до святкової зали. Церемонія відкриття 11-го ОМКФ відбувалася в інноваційному онлайн-форматі — це була прогулянка Одесою. Яніна Соколова та Олег Панюта прогулювалися нашим улюбленим містом від оперного театру, через Приморський бульвар до Воронцовського маяка, зустрічаючи по дорозі партнерів, учасників, друзів та організаторів фестивалю…

Традиційне свято кінематографу цьогоріч проходить онлайн. Глядачі, як і раніше, мають можливість знайомитися з найкращими світовими та вітчизняними кінохітами, першими переглядати унікальні інтелектуальні стрічки, спілкуватися з акторами, режисерами, брати участь у зустрічах зі всесвітньо відомими діячами кіномистецтва, але не в багатолюдних залах, а вдома, перед власним монітором. Є у цьому і свої плюси: можна переглянути фільм, не виходячи з квартири, разом з родиною та друзями, і час перегляду обрати самому — посилання на подію дійсне кілька днів.

— Рік непростий, ми, розділені кордонами, не можемо відчути унікальну атмосферу, але культура, як завжди, рятує й об’єднує нас, — зазначила генеральна директорка ОМКФ Юлія Сінькевич. — Одеський кінофестиваль, як і Одеський порт, є своєрідним портом: через нього до нас приходять найкращі фільми з усього світу.

Як і в минулі роки, у рамках 11-го ОМКФ проходять сесії з творчими групами стрічок, представлених у конкурсах — міжнародному, національному (повний і короткий метри), європейських документальних фільмів. Зустрічі можна переглянути в прямому ефірі на платформі oiff.online та на офіційному YouTube-каналі фестивалю.

— Сьогодні ОМКФ — це вже не просто фестиваль, це платформа для інтеграції прогресивних сервісів світової креативної індустрії. А ще — комюніті друзів та симпатиків розумного кіно формату арт-мейнстрим, — поділилася засновниця і президентка Одеського міжнародного кінофестивалю Вікторія Тігіпко. — Нас об’єднує особливий меседж ОМКФ — максимально якісний контент, який команда фестивалю відбирає для своїх глядачів. — Кіно переживає унікальний період — воно входить у дім кожного із нас. ОМКФ відтепер — це діджитал онлайн-платформа, створена у максимально короткі строки.

Пані Вікторія переконана, що у такому форматі Одеський кінофест стане ще цікавішим і доступнішим як для українців, так і для нових міжнародних друзів та партнерів.

Утім, традиційний безкоштовний кіноперформенс під відкритим небом усе ж таки відбудеться: 2 жовтня на Потьомкінських сходах покажуть німий фільм Карла Безе і Пауля Вегенера «Голем, як він прийшов у світ» 1920 року випуску. Ця картина жахів, якій сповнилося 100 років, належить до провідних зразків раннього німецького експресіонізму. Показ фільму відбудеться під акомпанемент камерного оркестру, який зіграє саундтрек, написаний ізраїльським композитором Бетті Оліверо. Аранжування створив один з першопрохідців відродження музики до німого кіно Ґюнтер А. Бухвальд.

Отже, ми можемо відвідати головну подію ОМФК-2020 на Потьомкінських сходах, звісно, з дотриманням соціальної дистанції, у масках. А всі інші — переглянути, сидячи вдома на канапі, разом з друзями чи родиною, з поп-корном, чаєм або кавою, насолоджуючись кіномистецтвом онлайн.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012