ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




БОЙКОТУВАТИ «ЧОРНУХУ» І НЕ ПОШИРЮВАТИ ФЕЙКИ
08.10.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 78(22196) / Тираж: 8525

Місцеві вибори 2020 року — виклик для всієї країни, і для української журналістики також. Незалежні й відповідальні медіа — запорука чесної і прозорої виборчої кампанії, результатам якої довірятиме суспільство. Саме тому в період виборів особливої ваги набуває дотримання журналістами професійних стандартів і Кодексу етики українського журналіста.

Відповідне звернення до журналістів бойкотувати «чорний піар» та не поширювати фейки ухвалив секретаріат Національної спілки журналістів України.

Ми з тривогою спостерігаємо, як протистояння в суспільстві поляризує інформаційний простір країни. Почастішали випадки, коли медіа оприлюднюють непідтверджені факти, необґрунтовані звинувачення чи відверті фейки. Журналісти, які мають дотримуватися нейтралітету під час вис-вітлення виборчої кампанії, починають агітувати за певну політичну силу чи проти неї. Ми бачимо, як політики замість чесної політичної боротьби намагаються використовувати медійні ресурси, щоб очорнити конкурентів.

НСЖУ наголошує на тому, що під час виборів відповідальність журналістів за правдиве чи неправдиве інформування суспільства значно зростає. Ми засуджуємо факти порушень професійних стандартів, коли медіа подають своїй аудиторії неповну, перекручену, неправдиву інформацію, коли журналісти підігрують одній із політичних команд, оприлюднюючи «чорний піар» проти політиків-опонентів.

Ми також проти використання в медіа і в соці-альних мережах мови ворожнечі, засуджуємо ксенофобію, дискримінаційні висловлювання, спрямовані проти певних соціальних груп, проти людей за ознакою національності, кольору шкіри, віри, статі, місця проживання, віку тощо. В тому числі — проти людей за ознакою полі-тичного вибору. Такі висловлювання поглиблюють розкол у суспільстві, перешкоджають продуктивному діалогу, провокують агресію і сіють зневіру в людей.

Вважаємо надзвичайно шкідливою появу низки «квазі-медіа», створених для ведення нечесної політичної боротьби. Такі ресурси вводять в оману аудиторію і підривають довіру до всіх без винятку ЗМІ.

Журналісти мають сприяти відкритості виборчої компанії, конструктивним дискусіям, завдяки яким громадяни зможуть зробити усвідомлений вибір. «Чорний піар» у медіа та надання переваги одному з кандидатів не сумісні з місією журналіс-тики, якій довіряють. Нагадуємо, що порушення Кодексу етики українського журналіста може стати підставою для виключення з лав Національної спілки журналістів України.

Журналістська діяльність спрямована на благо суспільства, а не окремих його груп. Закликаємо колег відповідально і зважено висвітлювати перебіг виборів, відмовитися від чорного піару, маніпуляцій, фейків та неперевіреної інформації.

Наша сила — в єдності, солідарності, взаємодопомозі. Журналісти — важливі!

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 21.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012