ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПРАПОР ВМС НАД «ПІВДЕННИМ»
08.10.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 78(22196) / Тираж: 8525

Над одним із причалів порту «Південний» 1 жовтня урочисто замайорів прапор Військово-Морських сил України. Відтепер цей причал — ще один пункт базування катерів ВМС наших Збройних сил.

Святкову церемонію очолив командувач українських ВМС контрадмірал Олексій Неїжпапа, прибувши до місця базування на одному з катерів типу «Айленд». Серед гостей — представники місцевої влади та керівництво порту. Присутні вшанували пам’ять військовослужбовців, полеглих за незалежність і територіальну цілісність України.

— Сьогодні у Військово-Морських силах України і наших Збройних силах загалом — визначальна подія: вперше в історії національного флоту, починаючи з 1990-х, українські ВМС отримують причальний фронт у порту «Південний», де досі ніколи не базувалися кораблі та військові катери. Контр-адмірал Альфред Тайєр Мехен казав, що морська міць починається на суходолі, тому з інфраструктури, кораблебудівної галузі починається успіх на морі. Причальний фронт — це ще один крок до зміцнення обороноздатності й отримання відповідних спроможностей ВМС України, — підкреслив Олексій Неїжпапа.

— На виконання рішення військово-політичного керівництва України сьогодні в порту «Південний» ми урочисто піднімаємо прапор ВМС України. Це є свідченням зміцнення позицій українського флоту та посилення наших спроможностей у Чорному морі. Нещодавно, 14 вересня, Президент підписав Стратегією національної безпеки України, в якій визначено наш конституційний курс на забезпечення незалежності і державного суверенітету, відновлення територіальної цілісності, набуття повноправного членства в Європейському Союзі та НАТО, — додав він.

Керівник українських ВМС наголосив, що завдання флоту — захист цивільного судноплавства та морських кордонів.

— Порт «Південний» — один із центральних портів України і має велике стратегічне значення для держави. Володимир Зеленський особисто прийняв рішення щодо розміщення тут кораблів ВМС, — зазначив контр-адмірал.

Очільник українських ВМС подякував усім за підтримку і допомогу та нагадав, що Чорне море — це не внутрішнє море РФ, а міжнародні води і велика дорога, яку ми, разом з нашими партнерами, будемо захищати. Контр-адмірал перевірив стан готовності до експлуатації жилих і робочих приміщень пункту базування. Національний флот і надалі планує поповнюватися новими одиницями корабельно-катерного складу та розширювати відповідну берегову інфраструктуру.

Служба зв’язків з громадськістю командування ВМС України.

Запрошуємо на службу у Військово-Морські сили Збройних Сил України. Контактний телефон: 097-041-17-55.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011