ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ДО КОВІДУ ЩЕ Й ГРИП
08.10.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 78(22196) / Тираж: 8525

Що день — то у нас новий антирекорд із підтвердженими випадками зараження коронавірусом COVID-19.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу у середу вранці припустив, що добовий рівень виявлених випадків у найближчі дні, швидше за все, сягне п’яти тисяч. За його словами, МОЗ виступатиме за перехід від адаптивного карантину (коли обмеження вводяться залежно від епідемічної ситуації) до посиленого карантину по всій країні у випадку, якщо буде заповнено понад 60% ліжок у лікарнях, які приймають хворих на COVID-19. Наразі цей показних на рівні 45%. Зокрема, в Одесі, згідно з планом боротьби з епідемією, у разі необхідності має буде розгорнуто додаткових 265 ліжок для пацієнтів. Розглядається питання розгортання ліжок у санаторіях.

При цьому пан Степанов наголосив, що посилення карантину не буде, принаймні такого, як навесні. Тобто, не буде масової самоізоляції, економіку країни ніхто не добиватиме, відтак є сподівання, що вона остаточно не зляже під інфляцію.

Злягти ризикуємо всі ми, адже безпечність, якою практично наскрізь «заражена» громада, може призвести до великої біди. У захисних масках люди заходять хіба що до магазинів, бо туди без них не пускають. Молодь тусується великими і маленькими компаніями, на вулиці люди влаштовують посиденьки, охоче зустрічаються і спілкуються у кафе…

І мало кого тривожить жахлива кількість ускладнень від недуги і померлих від неї.

В Одесі, нарешті, затихли транспортні «бунти».

Через антикоронавірусні обмеження у громадському транспорті дозволено перевозити тільки сидячих пасажирів і тільки в захисних масках. Відтак утворюються чималі черги невдоволених на кінцевих зупинках, де ніхто не дотримується соціальної дистанції, де люди кричать, часто кидаються з образами, а то й з кулаками на водіїв і кондукторів, звинувачуючи в усьому саме їх, конфліктують між собою, аж до кривавих сутичок, у які вимушена втручатися поліція. Пасажири ладні напхатися в трамвай чи маршрутку, чхати одне одному в потилицю, заражати і заражатися вірусом, аби лиш зекономити кілька хвилин, замість того, щоб спокійно дочекатися чергового транспорту і безпечно доїхати, куди треба.

На житломасиві Котовського, на Французькому бульварі, біля Пересипу невдоволені навіть перекривали рух транспорту, висуваючи умову: «якщо я не їду, то нехай не їде ніхто».

Траплялося, що водії маршруток, які також ризикують заразитися, і хворіють, як і всі інші, через таке до них ставлення погрожували взагалі не виходити на роботу.

Міський голова розпорядився вивести на місцеві лінії всі додаткові транспортні засоби для перевезення людей, про що повідомив на черговому засіданні оперативного протиепідемічного штабу Одеси.

А «зайвих» пасажирів уже висаджує при перевірках на дорогах патрульна поліція.

Людей цікавить, що і як буде далі з навчанням школярів.

Із початку навчального року в загальноосвітніх закладах області заразилися коронавірусом 209 осіб — 91 учень і 118 працівників шкіл. Такі дані озвучив на традиційному щотижневому брифінгу головний санітарний лікар Одещини Віталій Гончаров. На самоізоляції через коронавірус перебувають 1598 осіб із 55 класів. В обласному центрі — 810 учнів.

У Міносвіти і науки повідомили, що навчальні заклади можуть самі формувати графік процесу, в тому числі приймати рішення щодо канікул залежно від того, в яку зону потрапляє населений пункт — «зелену», «жовту», «помаранчеву» чи «червону».

Мало нам клятого ковіду. Із середини жовтня і, ймовірно, аж до березня 2021-го на Одещині очікується розгул сезонного грипу, який цього разу погрожує аж трьома штамами, в тому числі і новим для регіону гонконгських грипом, і вже відомим нам свинячим. Про це на тому ж брифінгу розповів Віталій Гончаров.

Симптоми грипу дуже схожі із симптомами коронавірусу, тож медики вже зараз думають, як розрізняти пацієнтів із цими захворюваннями. Можливі й ситуації, коли людина підхопить одразу дві інфекції, а це надзвичайно небезпечно. Тож, за словами Віталія Гончарова, медики вже зараз замовляють необхідні тест-системи та реагенти для лабораторій, щоб мати можливість оперативно виявляти і лікувати людей від випадків «комбінованого» інфікування.

Автор: Ніна ЗАЛЕВСЬКА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.019