ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




КОЛИ НОМЕРИ ПРАГНУТЬ МАТИ ІМЕНА...
19.11.2020 / Газета: Чорноморські новини / № 89(22207) / Тираж: 8525

Сьогодні, 19 листопада, у широкий кінотеатральний прокат виходить іронічна антиутопія «Номери» за однойменною п’єсою Олега Сенцова.

«Над стрічкою працював тандем режисерів — сам Олег Сенцов, який під час роботи над фільмом перебував у виправній колонії №8 «Білий ведмідь» у Лабитнангі, та Ахтем Сеітаблаєв, котрий разом із продюсеркою Анною Паленчук допомагав втілювати задум на знімальному майданчику», — повідомляє пресслужба Держкіно.

В основі картини — п’єса «Номери», написана Сенцовим ще до ув’язнення, в 2011 році. Фінальна редакція зроблена вже у слідчому ізоляторі в Лефортово у Москві. У 2018-у була поставлена вистава, над якою працювали режисерка Тамара Трунова та художник Юрій Ларіонов. Прем’єра на «Сцені 6» у «Довженко-Центрі» пройшла з аншлагом. Перша презентація проєкту повнометражного фільму за п’єсою відбулася того ж 2018-го у рамках пітчингу Одеського міжнародного кінофестивалю, де Анна Паленчук презентувала лист Олега з наміром брати участь у творенні стрічки з-за ґрат. Робочий процес Сенцов і Сеітаблаєв обговорювали в листах. Впродовж девелопменту фільму Олег дотримувався голодування, що тривало 145 днів.

Світова прем’єра картини відбулася в лютому нинішнього року в межах програми Berlinale Special ювілейного Берлінського кінофестивалю (Berlinale) за участі творчої команди. «Номери» отримали схвальні відгуки від почесних гостей та критиків, які зауважили талановиту акторську гру та лякаючу пророчу актуальність подій, зображених у фільму, для сучасного світу.

Стрічка розповідає про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи й отримати свободу. У світі Номерів усе підпорядковується суворій системі та верховному правителю — Нулю. Десять героїв уже звикли бігти по колу й робити все відповідно до книги Правил. У них нема можливості вибирати, як жити й кого любити. Але життя зміню-ється з появою ново-го жителя, якому не відомі чинні закони. Це руйнує спо-кій пасивної влади. Раптово непохитна віра Номерів розколюється на шматки. Вони хочуть самостійно вирішувати свою долю, отримати імена і створити новий світ, де пануватимуть їхні закони…

Оператор фільму — Адам Сікора. Автор сценарію — Олег Сенцов. Продюсери — Анна Паленчук, Даріуш Яблонський, Віолета Камінська, Ізабела Войцик. Композитор — Милош Єлич. Хореограф-постановник — Олена Шоптенко.

У ролях: Олександр Ярема, Ірина Мак, Віктор Жданов, Лорена Колібабчук, Денис Роднянський, Олена Узлюк, Євген Черніков, Агата Ларіонова, Олександр Бегма, Марія Смолякова, Максим Девізоров, Євген Лебедін, Олег Карпенко, Олександр Лаптій, Віктор Андрієнко.

Виробництво — Україна (435 FILMS за підтримки Міністерства культури України), Польща (Apple Film Production за підтримки Polish Film Institute), Чехія (?esk? Televize), Франція (Canal+). Дистриб’ютор — 86PROKAT.

Промокампанія відбувається за фінансової та інформаційної підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014