ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ДО ВСІХ, ХТО БЕЗ МАСКИ, ПОЛІЦІЯНТА НЕ ПРИСТАВИШ
03.04.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 25-26(22244-22245) / Тираж: 8525

У вівторок на брифінгу для журналістів голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький зазначив, що ситуація з поширенням COVID-19 на Одещині залишається складною. На це, окрім іншого, впливає ігнорування громадянами карантинних обмежень.

В ОДА є певні претензії і до активності поліції, яка «не помічає» порушень, хоча проблема не лише у роботі правоохоронців, а, насамперед, у великій кількості порушників.

— Оцінювати роботу поліції досить складно, оскільки до Одеси на вихідні приїздить дуже багато туристів, — зауважив Сергій Гриневецький. — Через цю міграцію правоохоронці не встигають оформляти протоколи. Але це не головне. Вийдіть на узбережжя і подивіться, що там відбувається у вихідні! Кому тут пред’являти претензії?..

Цими днями голові ОДА довелося особисто приймати рішення щодо порушень карантину у Болграді. Там він, зокрема, побачив, що непродовольчий ринок продовжував спокійно працювати, хоч це після потрапляння Одещини до «червоної зони» заборонено.

Сергій Гриневецький переконаний, що вихід із «червоної зони» можливий лише тоді, коли всі показники повернуться до межі норми, а для цього потрібен час, можливо, кілька тижнів.

Одна із проблем, що виникла під час посилення карантину, за словами очільника ОДА, — транспортування медичного кисню. Нині його доставкою у медичні заклади області займається лише одна фірма — «Кріогенсервіс», яка має спецавтомобіль і відповідну ліцензію. Причому термін ліцензування закінчується 1 квітня.

Кисень для медзакладів знайти не проблема — його виробляють, наприклад, на Одеському припортовому заводі, який отримав відповідну ліцензію у листопаді минулого року.

Керівництво області має намір придбати спе-ціальний автомобіль, що може перевозити кисень, аби не залежати від приватного підприємця. Але це не так просто. Фонд держмайна не дає дозволу облдержадміністрації купити таку машину, оскільки це непрофільний актив. Наразі про при-дбання спеціалізованого автомобіля для нашої області ведуться перемовини з МОЗ.

Торік, за словами Сергія Гриневецького, через COVID-19 бюджет недоотримав мільярд гривень. Найбільше надходжень, зазначив він, дає бюджетна сфера, на другому місці — транспорт, потім — промисловість та агропромисловий комплекс. Щодо останнього, то через минулорічну посуху, коли на Одещині постраждали близько 500000 гектарів посівів, аграрії недоотримали близько 6,5 мільярда гривень.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011