ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЛИШЕ ДЛЯ НАДКРИТИЧНИХ ВИПАДКІВ
02.10.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 78-79(22297-22298) / Тираж: 8525

Facebook спільно з Мінцифрою та Нацполіцією запускають систему сповіщення про зникнення дітей AMBER Alert. Україна стала 25-ю країною світу, де діятиме така система в соціальній мережі.

Застосовуватимуть її у виняткових випадках. У нашій країні такий механізм працюватиме на платформі соціальної мережі Facebook. Проєкт зв’яже вітчизняних правоохоронців зі спеціальною командою сервісу, яка займається безпековими питаннями (це глобальна команда, що працює 24/7).

Голова Національної поліції України Ігор Клименко пояснив, що сервіс AMBER Alert надсилатиме повідомлення у Facebook тільки тим користувачам, які перебувають у зоні пошуку зниклого неповнолітнього. AMBER Alert не застосовується на території всієї країни, а лише там, де є люди, які можуть щось бачити або поділитися важливою інформацією. Якщо, наприклад, сталося викрадення дитини в Києві, то AMBER Alert не покажуть у Львові — зону і радіус пошуку буде визначено поліцією, де саме знаходяться користувачі, щоби показати їм це сповіщення.

Йдеться не просто про зникнення дитини, а про випадок, який оцінений Національною поліцією як такий, що має найвищий ступінь загрози.

Після запуску на платформі Facebook такого сповіщення у стрічці новин користувачі, котрі знаходяться у визначеній поліцією зоні пошуку, бачитимуть повідомлення з інформацією, що допоможе знайти дитину, ідентифікувати викрадача; інформацію з обставинами викрадення, контактні номери місцевого відділення поліції чи Національної поліції.

«Це момент об’єднання зусиль поліції і всієї Facebook-спільноти заради однієї мети — врятувати дитину від можливої небезпеки», — зазначив Ігор Клименко.

Сповіщення включатимуть інформацію про те, за яких обставин зникла дитина, особливі прикмети, фото тощо. Пости від сервісу AMBER Alert буде видно у Facebook-стрічці.

Якщо користувач не бачив розшукуваного, то все одно може допомогти — поширити повідомлення серед своїх друзів і знайомих. За наявності інформації, яка може допомогти у пошуках, слід звертатися за вказаними в пості телефонами або на оперативну лінію поліції 102.

Назва AMBER Alert пішла від імені дівчинки Ембер Хагерман. У 9-річному віці в штаті Техас (США) її викрали та вбили. Це сталося в 1996-у. Alert перекладається як «тривога» й «оповіщення».

AMBER Alert — це про технічне підсилення діяльності пошукових команд, які займаються пошуком викрадених дітей, для того, щоб якомога більше людей побачили цю інформацію і могли повідомити важливі деталі, аби знайти дитину якомога швидше.

У поліції сподіваються, що небайдужі українці не ігноруватимуть такі повідомлення, адже трапляються ситуації, де значуща кожна хвилина.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012