ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




На Одещині висадять майже 44 тисячі дерев і створять ліси на площі понад 9 тисяч гектарів
02.12.2021 / Газета: Вечерняя Одесса / № 135-136(11125-11126) / Тираж: 10407

На Одещині висадять майже 44 тисячі дерев і створять ліси на площі понад 9 тисяч гектарів

Про це повідомив на колегії Одеської облдержадміністрації начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Домікан.

«Загальна площа лісового фонду області — 223 тисячі гектарів, в тому числі підприємств лісового господарства 140,3 тисячі га. Лісистість області становить 6,2%. Науково обґрунтована лісистість — 9%. Щоб її досягти, потрібно створити майже 100 тисяч гектарів нових лісів. Лісовідновлення, створення нових лісів, догляд, охорона та захист лісів в Одеській області є основним стратегічним завданням діяльності лісогосподарських підприємств», — зазначив Володимир Домікан.

За його словами, діяльність державних лісогосподарських підприємств Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства спрямована на створення умов для розширеного відтворення і підвищення продуктивності лісових насаджень, збільшення їх ролі в створенні розвинутого та ефективного агропромислового комплексу. А також на посилення їх корисних, природних властивостей, охорону і захист лісів, забезпечення раціонального використання лісових ресурсів, в тому числі, шляхом всебічного розвитку рекреаційних можливостей.

«Ліси в Одеській області відносяться до категорій природоохоронного, наукового, історико-культурного призначення та рекреаційно-оздоровчих лісів, які за своїм призначенням і місцерозташуванням виконують переважно водоохоронні, санітарно-гігієнічні, оздоровчі, рекреаційні, естетичні, виховні та інші функції. Експлуатаційні ліси для задоволення господарських потреб у деревині у області відсутні», — додав начальник Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Домікан.

В рамках реалізації екологічної ініціативи «Масштабне залісення України» головою Одеської обласної державної адміністрації на виконання Указу Президента України від 7 червня 2021 року №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» видане відповідне розпорядження 24.11.2021 року №1192/од-2021, яким передбачені заходи щодо виконання зазначеної екологічної ініціативи Президента України.

«Розпорядження видане з метою виявлення самозалісених і деградованих земель державної та комунальної власності, які придатні для створення лісів, обстеження та аналізу виявлених ділянок з подальшим проведенням на них робіт по лісорозведенню — або щляхом передачі цих земель в постійне користування державним підприємствам лісового господарства, або шляхом виконання робіт зі створення лісів держлісгоспами на договірних умовах з територіальними громадами», — поінформував учасників засідання колегії Володимир Домікан.

На Одещині висадять майже 44 тисячі дерев і створять ліси на площі понад 9 тисяч гектарів, це, за словами Володимира Домікана, дозволить збільшити лісистість області, зменшити вітрову та водну ерозію грунтів, покращити їх родючість; збільшити врожайність сільськогосподарських культур; захистити басейни малих та середніх річок і цим дати поштовх їх відновленню; захистити береги водойм; покращити екологічну ситуацію в області.

«Ліси Одещини являють собою не стільки джерело деревної сировини, скільки могутній фактор стабілізації природного навколишнього середовища, надійну складову єдиної екологічної системи України», — додав начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Домікан.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012