ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Організація оздоровлення та відпочинку дітей в умовах карантину: фахівці поділилися досвідом
02.12.2021 / Газета: Вечерняя Одесса / № 135-136(11125-11126) / Тираж: 10407

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Фабрикант долучилася до Всеукраїнської онлайн-наради з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок коштів державного бюджету.

Предметом обговорення стали питання організації направлення дітей на оздоровлення та відпочинок за рахунок коштів державного бюджету в умовах поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Обоговорили негативний досвід за результатами направлення дітей на І зміну на оздоровлення та відпочинок до дитячого оздоровчого табору «Артек-Прикарпаття» (Трускавець, Львівська область) та дитячого табору відпочинку, оздоровлення та патріотичного виховання дітей та молоді в Карпатах «Соколята» (Хирів, Львівська область). Торкнулись питання забезпечення ДП «УДЦ «Молода гвардія» та ДПУ «МДЦ «Артек» експрес-тестами на COVID-19 за рахунок коштів державного бюджету.

В ході наради генеральний директор директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса наголосив, що процес відбувається в умовах карантину, а відтак, головне завдання — створити безпечні умови для дітей під час оздоровлення та відпочинку. Він також акцентував увагу не лише на безпечному перебуванні в оздоровчих закладах, а й на безпечному перевезенні дітей до місць відпочинку.

— Представниками Одеської області було надано конструктивні пропозиції Міністерству соціальної політики України та дитячим оздоровчим закладам, які розташовані на території Львівської області щодо вирішення порушених під час селекторної наради питань.

Підтримка здоров’я дітей є одним із найцінніших пріоритетів. В умовах карантинних заходів укріплення імунітету підростаючого покоління як ніколи актуальне, — наголосила Світлана Фабрикант, — У зв’язку зі складною епідситуацією цього року процес оздоровлення та відпочинку дітей був досить складним. Необхідно було оперативно та адекватно реагувати на появлення та збільшення захворілих на COVID-19, координувати діяльність ОДА, обласної влади, громад та оздоровчих закладів. Відповідні механізми взаємодії чітко відпрацьовані, і ми передаємо свій досвід іншим регіонам України.

Водночас заступник голови Одеської ОДА наголосила на тому, що найважливіше питання безпеки сьогодні залежить від оперативної підтримки з боку відповідних відомств: вже 5 грудня чергова зміна УДЦ «Молода гвардія» збирає майже 1000 дітей зі всієї України, які потребують особливої уваги та підтримки, віком від 7 до 18 років. Органами місцевого самоврядування та співробітниками дитячого центру у взаємодії розроблені алгоритми дій у різних варіантах розвитку подій. Не вистачає експрес-тестів на COVID-19. Тому у МОН та Мінсоцполітики повинні домовитися та забезпечити «Молоду гвардію» необхідним до прибуття дітей на оздоровлення. Також відповідні витрати потрібно вносити до бюджету у наступному році.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016