ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одним голосом проти Москви
20.01.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 5-6(22328-22329) / Тираж: 8525

Учора, 19 січня, в Україні побував державний секретар США Ентоні Блінкен. Мета його візиту — підтвердження підтримки українського народу на тлі російської агресії, обговорення тижня дипломатії з Російською Федерацією, який минув, та майбутньої (21 січня) зустрічі у Женеві з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, повідомляє «Укрінформ».

На початку зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським високий гість підкреслив: «Київ, вочевидь, нині є найпопулярнішим пунктом призначення у всьому світі».

Держсекретар США відзначив, що наразі близько 100 тисяч російських військових розміщені на українсько-російському кордоні й це — «безпрецедентна загроза Україні». І додав, що приїхав в Україну на прохання президента Джо Байдена підтвердити підтримку американської сторони українському народові. Водночас наголосив, що «зараз, як ніколи, усе залежить від українців, і ні від кого іншого, вирішити своє майбутнє, майбутнє своєї країни».

Щодо стосунків з Росією, то, за словами Ентоні Блінкена, «ми чітко висловили преференцію тому, щоби знайти дипломатичне вирішення конфлікту, аби забезпечити деескалацію ситуації. Ми робимо все, що ми можемо зробити у цьому сенсі. Крім того, ми сказали Москві чітко, що якщо вони оберуть агресію проти України, то агресія матиме серйо-зні наслідки, які будуть висловлені не тільки з боку США, а й від Європи та інших країн світу».

Держсекретар США зазначив, що зустрічі в Києві (19 січня) і в Берліні (20 січна) з європейськими партнерами забезпечать те, «щоб ми говорили одним голосом, виступали з однієї позиції проти Москви».

«Наша сила залежить від нашої єдності. Мета Росії — посіяти розкол між нашими країнами — втілюється вже багато років, і ми не можемо дозволити їй цього досягти. Отже, наш меседж — це меседж всім політичним лідерам, українцям, народові: ми повинні з вами спільно діяти, продовжити цю єдність і посилити її, тому що вона найважливіша на даний момент, зокрема, коли бачимо агресію з боку Росії», — наголосив держсекретар США.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012