ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Професії в тренді: DevOps-інженер. Хто це?
26.01.2022 / Газета: Одесская жизнь / № 4 / Тираж: 22070

Ми вже звикли, що для програм у телефоні регулярно виходять оновлення. З’являються новий функціонал та можливості. Але іноді трапляються помилки, коли програма не завантажується, або погано працює.

Давайте розберемося, хто такий DevOps-інженер і чим він займається.

Що роблять DevOps-інженери?

DevOps – це не посада, а назва методології, Development та Operations (розробка та експлуатація). Ця методологія потрібна для того, щоб програмісти та кінцеві користувачі ефективно взаємодіяли. Коли програміст додає новий функціонал у додаток, його код проходить безліч етапів. Код тестують, перевіряють на вразливості, відправляють на сервер або до хмари для запуску в інтернеті. DevOps-інженер стежить за тим, щоб весь цей виробничий процес був швидким та автоматичним.

Що роблять DevOps-інженери?

У великих ІТ-компаніях працює кілька команд розробників. Одні пишуть код, а інші запускають його та експлуатують. DevOps-інженери потрібні, щоб робота між командами була злагодженою. Будь-які зміни коду, які вносять програмісти, мусять швидко потрапляти до користувачів. Це важливо, інакше компанії втрачатимуть прибуток. Ніхто не любить, коли в програмі виникають помилки, а розробники не поспішають їх виправляти.

Стаття на тему: Хто такий тестувальник ігор і скільки заробляє?

Які навички потрібні DevOps-інженеру?

Девопси на роботі багато спілкуються із розробниками. Не буває стабільних програм, негаразди постійно трапляються: то програма не працює, то не «збирається» код у хмарі. З усіма цими проблемами зазвичай звертаються до DevOps-інженеру. Усе, що пов’язане зі стабільністю інфраструктури, лягає на його плечі. Важливо вміти спілкуватися з людьми, шукати спільні точки дотику.

У роботі DevOps-інженера багато технологій швидко застарівають або стають неактуальними в конкретній компанії. Щоб залишатися на плаву, варто вибрати певний набір технологій: спеціалісти називає його стеком. Олег Миколайченко, який обіймає посаду Head of Infrastructure, рекомендує AWS , Terraform, Kubernetes, Prometheus Stack , EFK . Краще досконало знати один стек, ніж нахопитися по верхівках різних технологій.

Стек технологій DevOps

Як стати DevOps-інженером?

Зазвичай у DevOps-інженери приходять із системних з адміністраторів. Навички сисадміну дозволяють впоратися з більшістю завдань на початковому етапі. З часом DevOps «прокачує» потрібні знання та методи, які використовують у компанії.

Профільна освіта для DevOps-інженера не є обов’язковою. Роботодавцям важливо, щоб людина була з досвідом, або вміла автоматизувати процеси.

Вас може зацікавити: Курси англійської для спеціалістів

Багато компаній готують DevOps-інженерів на інтенсивних курсах, які називаються буткемпами. Цей процес триває від 3 до 6 місяців. Найчастіше, після закінчення курсів компанія гарантує працевлаштування. Варто зазначити, що курси є досить дорогими — від 2 тисяч доларів. Але й зарплати у цій сфері не малі.

Скільки заробляє DevOps-інженер в Україні?

Скільки заробляє DevOps-інженер?

Середня зарплата DevOps -інженера в Україні – 60 тисяч гривень. На випробувальному терміні спеціалісти отримують від 15 до 40 тисяч гривень. Просунуті Senior DevOps одержують від 5 тисяч доларів.

Великі компанії шукають людей з досвідом роботи системним адміністратором щонайменше 2 роки. За такий термін сисадмін стикається з усіма можливими проблемами та вміє їх вирішувати. Працювати потрібно, як правило, в офісі, але є й віддалені варіанти. Компанії передбачають системи бонусів, щоб утримати та мотивувати DevOps-інженера.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011