ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




У кожного — свій фронт
30.04.2022 / Газета: Чорноморські новини / № 31-32(22354-22355) / Тираж: 8525

У ці дні поминання жертв Чорнобильської катастрофи ми, українці, переживаємо нову трагедію, винуватцем якої знову є російська влада — спадкоємниця комуністів, відповідальних за геноцид українського народу.

Україні долею судилося мати сусіда, який є джерелом суцільного зла та руйнування. Мине час, і нас знову повертатимуть до толерування російської культури, розповідатимуть, що, мовляв, не всі росіяни однакові й що у всьому винен режим...

Агов, люди, схаменіться! Із 24 лютого 2022 року вже не може бути зворотного руху! Кожен ракетний вибух — це ядерний вибух наших сердець, зона ураження якого не 30 кілометрів, а неосяжна й назавжди.

Українська історія має численну кількість трагедій, за кожною з яких — обірвані чиєюсь злою примхою людські життя. Найстрашніше, що ці трагедії, а по суті злочини проти людства і людяності, продовжуються. Я була однією з тих, хто критикував шкільну програму української літератури, бо в ній надто багато болю, плачу. А тепер розумію, що той відчай, отой людський біль, який постійно порушує наш спокій, не міг вгамуватися інакше, бо нема від нього ліків, аніж вилитися в художньому слові…

У чергову, вже 36-у, річницю Чорнобильської катастрофи, ми в скорботі схиляємо голови перед тими, хто ціною свого життя врятував майбутнє всього світу, хто героїчно боровся з радіоактивними атомами та чиєюсь недбалістю, хто назавжди залишився у містах-привидах. Їхні душі створили невидимий саркофаг, який оберігає нас донині. Ми дякуємо всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС за те, що ми залишилися живими.

Сьогодні ми дякуємо і нинішнім мужнім працівникам Чорнобильської атомної електростанції, які врятували нас і весь світ, коли ЧАЕС захопили російські окупанти.

Ми всі розуміємо, що боротьба ще попереду і що в кожного — свій фронт, своє протистояння, свої виклики-випробовування, але в одному ми єдині: ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Людмила МУЗИЧКО, завідувачка відділу довідково-бібліографічних та інформаційних послуг ЦМБС для дітей м. Одеси.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012