ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Геть РПЦ!
06.04.2023 / Газета: Чорноморські новини / № 15(22440) / Тираж: 8525

Верховна Рада має невідкладно ухвалити законопроєкт № 8221 про заборону Російської православної церкви в Україні

Ми, представники українських громадських організацій, закликаємо український парламент захистити національну безпеку України і нарешті заборонити підривну діяльність у нашій країні структур створеної за наказом Сталіна Російської православної церкви.

Діяльність РПЦ та її місцевої філії УПЦ Московського патріархату завжди мала більше політичний, ніж релігійний характер. А в умовах повномасштабної російської агресії дії цих структур, які виходять за рамки суто церковного життя, є особливо небезпечними.

РПЦ та УПЦ МП є провідниками ідей «русского міра», засобами агресивної політики росії, метою якої є геноцид українського народу та знищення Української держави. Керівництво та духовенство цієї церкви широко задіяне в гібридній війни проти України, продовжує антиукраїнську пропаганду, схвалює загарбницьку війну росії та благословляє ро-сійських солдат на вбивства українців.

Підтримуючи дії влади, спрямовані на викриття і припинення антидержавної діяльності РПЦ, ми разом з тим вважаємо ці дії непослідовними й недостатніми. Зведення протидії РПЦ до господарських суперечок з окремими її громадами і претензій до окремих одіозних діячів цієї церкви не є комплексним вирішенням проблеми і не дадуть ефективного результату.

Ключовим кроком, який має зробити держава, є ухвалення законопроєкту №8221 «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій».

Внесений депутатами з різних фракцій і одностайно підтриманий профільним гуманітарним комітетом парламенту, цей документ цілісно, згідно з нормами й практиками європейського законодавства вирішує проблему РПЦ в Україні.

Законопроєктом, зокрема, передбачені:

— заборона діяльності в України РПЦ і релігійних організацій, які повністю, опосередковано чи частково належать або визнають підлеглість до неї;

— дострокове припинення всіх майнових правочинів, укладених між резидентами України і забороненою іноземною релігійною організацією, а також із юридичними особами, які їй належать;

— особливості найменування релігійних організацій, зокрема використання слова «православна» в найменуваннях лише тих релігійних органі-зацій, які підлеглі Православній церкві України.

Ухвалення законопроєкту №8221 дозволить на основі Томосу про автокефалію об’єднати українське православ’я в єдину помісну Православну церкву України, двері до якої відчинені всім православним громадам, священникам і парафіянам, котрі не бажають працювати на «русскій мір».

Ми закликаємо керівництво української держави й парламенту, патріотичних депутатів усіх фракцій та груп розблокувати розгляд законопроєкту №8221 і проголосувати за нього на найближчому засіданні Верховної Ради.

Ми не маємо права давати ворогу надалі підривати безпеку нашої держави, руйнувати єдність українського суспільства.

Звернення, яке є відкритим до підписання і має хештег #геть_рпц, зокрема, підписали: Тарас ШАМАЙДА, рух «Простір свободи»; Ганна ГОПКО, мережа «АНТС»; Люсьєна ШУМ, благодійний фонд «Бібліотечна країна»; Анастасія РОЗЛУЦЬКА, ГО «Український світ»; Святослав ЛІТИНСЬКИЙ, ГО «Незалежні»; Ярослава ВІТКО-ПРИСЯЖНЮК, ініціатива «Одеса україномовна»; Олена КРАВЧЕНКО, МБО «Екологія — Право — Людина»; Роман МАТИС, ініціатива захисту прав україномовних «І так поймут!»; Оксана ВОЙЦЕХІВСЬКА, ГО «Українська жіноча варта»; Олег СЛАБОСПИЦЬКИЙ, громадський сектор «Євромайдану», та інші.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012