ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Одеська область: «Тузловські лимани» відвідали «птахи Фенікс»
24.04.2023 / Газета: Одесская жизнь / № 17 / Тираж: 22070

Сьогодні, 24 квітня, до Національного природного парку «Тузловські лимани» прилетіла зграя дивовижних птахів – рожевих фламінго.

Про це повідомив у Facebook одеський еколог, колишній голова нацпарку Іван Русєв.

«Сьогодні розпочалася 425 доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню. Вже 425 добу варвари нищать нашу землю. Шалені мутанти та загарбники не вміють цінувати ні природу, ні культуру, ні вільних людей. І тому неймовірні птахи, у тому числі й метафоричні, що летять над Чорним морем та вздовж його узбережжя, надихають і своєю синергією допомагають українцям подолати варварів. І серед них, священний птах Фенікс, чимось нагадує одночасно орла, або косаря, або чаплю. Гарне створення відоме у світі під різними іменами. Кожна релігія використовувала Фенікса як символ безсмертя, самопожертви, лагідності та мужності. І ось такий метафоричний фенікс, з червоно-чорними крилами, сьогодні знову, через кілька місяців прилетів… І полетіли вони від нашого нацпарку вздовж узбережжя у напрямку дельти Дунаю»,

– так прокоментував Русєв появу фламінго у заповіднику.

За його словами, востаннє ці яскраві птахи відвідували «Тузловські лимани» у грудні 2022 року.

А сьогодні співробітники нацпарку нарахували щонайменше 35 фламінго.

Також Русєв зазначив, що яро-рожевий колір оперенню фламінго надає каротин, який потрапляє в їхній організм при поглинанні водоростей, рачків та інших мешканців водного світу. Цікаво й те, що у фламінго, на відміну від інших птахів, рухливим дзьобом є верхня частина, а не нижня.

Фламінго – зграйні птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, віддаючи перевагу великим зграям своїх побратимів, а в сімейному укладі життя цих птахів панує рівноправність: тут і самка, і самець беруть участь у процесі виношування, а потім і у вихованні малюків.

Джерело: Одеське життя

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 03.05.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 03.05.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 03.05.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 03.05.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 02.05.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015