ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Звернення до учасників Саміту НАТО, винагорода військовим та Угоди з ЄС
06.07.2023 / Газета: Вечерняя Одесса / № 53-54(11293-11294) / Тираж: 10407

У Верховній Раді України

У період з 28-го по 30 червня 2023 року парламент прийняв ряд важливих рішень, інформує народний депутат Степан Чернявський. А саме:

9342 — передбачили щомісячну додаткову винагороду військовослужбовцям від 30 до 100 тисяч гривень пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань. Аналогічні виплати передбачені для військовослужбовців, які отримали травму (поранення, контузію, каліцтво) під час ведення бойових дій та які зараховані у розпорядження відповідного командира під час тимчасової непридатності до військової служби.

9430 — звернулися до учасників Саміту НАТО у Вільнюсі. У Постанові підтвердили євроатлантичні прагнення України та закликали учасників Саміту НАТО взяти на себе зобов’язання щодо надання Україні повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору та передбачити механізм запрошення України до НАТО.

9429 — звернулися до міжнародних організацій та парламентів іноземних країн із закликом вжити невідкладних заходів для недопущення ядерної катастрофи на ЗАЕС, застосувати жорсткіші посилені санкції до російської атомної галузі та її військово-промислового комплексу, визнати рф державою — спонсором тероризму, розширити військову, фінансову та гуманітарну допомогу Україні й долучитися до ефективної розбудови механізмів гарантій миру та безпеки в Європі.

9238 — надали дозвіл військовослужбовцям у період дії воєнного стану використовувати у дорожньому русі авто з правим розташуванням керма. Такі зміни підвищать спроможність Сил оборони України належно й ефективно виконувати покладені на них задачі із захисту країни.

9165 — внесли зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік». Закон стосується регіональних інвестиційних програм. Після набуття законом чинності, кожен громадянин через застосунок Дія зможе проголосувати за одну інвестиційну програму регіону за місцем проживання. Крім того, громадяни зможуть подавати свої програми регіонального розвитку на відкрите голосування.

0205 — вийшли з Угоди про формування Єдиного економічного простору з рф, республікою білорусь і Республікою Казахстан. Вихід обумовлений повномасштабним вторгненням рф на територію України й підтримкою білоруссю збройної агресії та, відповідно, порушенням цієї угоди.

8287 — запровадили е-марку для алкогольних та тютюнових виробів і рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Е-марка надасть можливість відстежувати рух алкоголю, сигарет від імпортера до кінцевого споживача, контролювати повноту й своєчасність сплати сум акцизного податку за такі товари.

0207 — ратифікували Угоду між Україною та ЄС щодо участі в програмі ЄС «Єдиний ринок».

0198 — ратифікували Угоду між Україною та ЄС про участь України в «Митниці» — програмі ЄС для співробітництва у митній сфері.

0203 — ратифікували Угоду між Україною та ЄС про участь України в програмі ЄС для співробітництва у галузі Fiscalis.

9199 — внесли зміни до Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей» щодо розширення переліку підстав для встановлення факту позбавлення особи особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України та приведення окремих його положень у відповідність до чинного законодавства.

0184 — прийняли рішення про зупинення у відносинах України з російською федерацією та республікою білорусь дії Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів від 15 квітня 1994 року.

8187 — внесли зміни до Закону України «Про оборону України» щодо удосконалення процедур управління оборонними ресурсами.

9078 — внесли зміни до розділу ХV Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо джерел оплати послуг з доставки пенсій та виплати допомоги на поховання.

8290 — внесли зміни до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва.

9011-д — внесли зміни до деяких законів України щодо відновлення та зеленої трансформації енергетичної системи України. Документ сприятиме розвитку відновлюваної електроенергетики на конкурентних засадах та створить передумови для більш глибокої інтеграції «зеленої» генерації в енергосистему та ринок електроенергії.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011