ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Пів століття на вістрі часу
06.07.2023 / Газета: Чорноморські новини / № 28(22453) / Тираж: 8525

«Вечерней Одессе» – 50!

Минулої п’ятниці у старовинному читальному залі Одеської національної наукової бібліотеки ювілярів — газетярів «Вечірки» — вітали колеги-журналісти і кілька поколінь працівників ОННБ, які пережили разом чимало приємних і хвилюючих моментів, втілюючи спільні проєкти.

Фахівці бібліотеки ґрунтовно, зі знанням справи підготували виставку «Пів століття на вістрі часу» з документальною вибіркою знакових публікацій газети. З архівів дістали підшивку з історичним першим номером, підписаним до друку першим редактором — Борисом Федоровичем Дерев’янком. Для зручності перегляду експозицію, присвячену ювілярці, розділили на рубрики: «Перший редактор», «192 сходинки», «Біля витоків газети», а в окремий зібрали публікації про популярний конкурс «Вечерней Одессы» «Люди справи». Літопис життя Одещини на газетних шпальтах доповнюють видання-додатки, як-от книжки про переможців згаданого конкурсу та книжки самих журналістів «ВО».

Гарні слова на честь «вечіркінців» у цей пам’ятний день прозвучали з уст ведучої заходу — культурологині Тетяни Ананченко. Вона згадала відомих репортерів і редакторів, які віддали цій газеті не одне десятиліття творчого життя. Це — Лариса Бурчо, Євген Голубовський, Анатолій Глущак, Юрій Михайлик,Тіна Арсеньєва та інші. Слід зауважити, що деяким авторам сьогодні вже за 80 років, але вони не залишають перо і є прикладом відданого служіння професії для молодих газетярів. Отож, справа першого редактора Бориса Дерев’янка, відомого публіциста і політика, якого підступно вбили у 1997 році, продовжується.

На урочистому відкритті ювілейної книжково-документальної виставки Ірина Бірюкова, генеральна директорка ОННБ, зокрема, підкреслила: «Газета є партнером нашої бібліотеки з перших днів свого існування, неодноразово виступала інформаційним спонсором багатьох проєктів».

Приймаючи привітання, головний редактор «Вечерней Одессы» Олег Суслов зазначив, що впродовж пів віку газета писала про всіх активних і цікавих наших краян, які своїми справами створювали і створюють історію Одеси й Одещини, надихаючи інших. Цю ж лінію, запевнив, колектив продовжуватимете й надалі, аби наші нащадки мали друковані свідчення про те, що відбувається кожного дня.

У заключному слові Ірина Бірюкова звернулася до «вечіркінців» і всіх присутніх як до однієї великої родини: «Ми цінуємо, що на шпальтах «Вечерней Одессы» багато місця відводиться новинам культури. Журналісти варті найтепліших слів за те, що тримають цей фронт. Ми є союзниками і поділяємо спільні цінності. Наші завдання — бібліотек і преси — є дуже близькими у сенсі забезпечення вільного доступу до інформації, її збереження та обміну. Ми разом дбаємо про важливість читання, зокрема на паперових носіях інформації, презентуємо кращі, найактуальніші матеріали про те, що нас хвилює і з чим стикається сучасне суспільство, Одеса. Усе це — вияв нашого життя. І це те, що потім побачать дослідники закарбованим на папері, а ми знаємо, що це надійний носій інформації. Ми сьогодні віншуємо натхненних працівників пера — наших партнерів у сфері креативних індустрій, від яких залежить наш цифровий вік. Вітаємо як членів родини, яка плекає покоління інтелектуалів на українській землі. Вітаємо також усю читацько-бібліотечно-журналістську сім’ю з першим 50-річним ювілеєм газети «Вечерняя Одесса»! Зичимо всім зустріти наступну святкову дату у доброму гуморі й здоров’ї, під мирним небом процвітаючої України, разом з українським суспільством, яке нині відстоює свою гідність, виборює свою територіальну цілісність та перемогу. Слава Україні!».

Колектив «Чорноморських новин» приєднується до всіх привітань, які в ці дні лунали й іще лунатимуть на честь «Вечірки»-ювілярки, і щиро зичить розширення читацької авдиторії (передусім, звісно, передплатників, але й відновлення цивілізованого роздрібного продажу друкованої періодики також), росту спроможності підприємців (бо ж від їхнього успіху залежать наші рекламні надходження), тримати форму й у наступні 50 років. Традиційно: гострого пера.

І — найголовніше — якнайшвидшої появи спецвипуску про перемогу України над агресоркою-росією!

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011