ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Для людей з інвалідністю ОДУВС відкриває автошколу
29.09.2023 / Газета: Вечерняя Одесса / № 77-78(11317-11318) / Тираж: 10407

На цьому автомобілі будуть проводити практичні заняття

Одеський державний університет внутрішніх справ долучився до флагманського проєкту МВС України «Автошколи для людей з інвалідністю», який реалізовує загальнодержавну ініціативу першої леді України Олени Зеленської в межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні «Без бар’єрів». Даний проєкт спрямований на соціальну адаптацію до суспільного життя та рівні можливості для всіх, хто має інвалідність, прагне опанувати навички керування автомобілем і отримати посвідчення водія.

1 вересня цього року університет отримав безстроковий сертифікат про державну акредитацію з підготовки водіїв транспортних засобів категорії «В».

— Одним із страшних наслідків війни, яка, на жаль, триває, стало різке збільшення кількості громадян, які отримали каліцтва, — каже ректор ОДУВС Дмитро Швець. — Завдання суспільства — забезпечити цим людям відповідну якість життя: надати їм можливість продовжувати навчання, знайти цікаву роботу, створити умови для кар’єрного зростання. Зокрема, наш університет готовий надати фронтовикам, які мають інвалідність, можливість знайти себе у викладацькій роботі, вести практичні заняття з курсантами.

— Ну а керування автомобілем є однією з важливих складових якості життя людини, — продовжує Дмитро Швець. — Тому ми з величезним задоволенням та почуттям відповідальності долучилися до флагманського проєкту МВС України «Автошколи для людей з інвалідністю» в рамках загальнодержавної ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Партнерами проєкту виступили Одеське відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради, управління соціального захисту населення Одеської районної державної адміністрації, представник урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю Одеської обласної військової адміністрації, Одеське міське товариство осіб з інвалідністю ГО «Всеукраїнська організація союз осіб з інвалідністю України», Одеський регіональний осередок ГО «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю України», ГО «Національна рада з охорони здоров’я та безпеки».

З навчальним класом автошколи знайомиться голова Одеського міського товариства осіб з інвалідністю ГО «Всеукраїнська організація союз осіб з інвалідністю України» Олег ПрохоровЗ навчальним класом автошколи знайомиться голова Одеського міського товариства осіб з інвалідністю ГО «Всеукраїнська організація союз осіб з інвалідністю України» Олег Прохоров

Як розповів ректор ОДУВС Дмитро Швець, в автошколі вже створені належні умови навчання. По-перше, є клас вивчення будови й експлуатації транспортних засобів, правил дорожнього руху та основ безпеки руху. Орендовано майданчик для навчання з початкового керування транспортними засобами. Незабаром такий майданчик з’явиться на території самого вузу, причому він буде обладнаний світлофорами, мати справжню дорожню розмітку. Ще одна обов’язкова умова для функціонування автошколи для людей з інвалідністю — інклюзивність будівлі та споруди, де буде проходити навчання.

— Також ми переобладнали п’ять транспортних засобів, один із них — для осіб із інвалідністю, вони сертифіковані, пройшли реєстрацію в сервісному центрі як учбові автомобілі, — продовжує Дмитро Швець. — Нарешті, в автошколі є висококваліфіковані фахівці, які будуть проводити заняття з Правил дорожнього руху, основ безпеки руху, будови та експлуатації транспортних засобів, заняття з надання першої медичної допомоги і практичні заняття по керуванню транспортними засобами.

Тривалість навчання — 10 тижнів. До початку занять обов’язково проходження медико-соціальної комісії з отриманням висновку щодо придатності до керування транспортним засобом. На теоретичну підготовку відводиться чотири тижні, після чого курсант складає іспити. Якщо вдало, то потім — практична підготовка. Теорія викладається в форматі офлайн або онлайн. Практичні заняття — звичайно, виключно офлайн, але передбачений гнучкий графік. Вартість — 6 тисяч гривень, без урахування пального. Як підкреслив ректор ОДУВС Дмитро Швець, низка благодійних організацій і фондів вже висловили бажання підтримати навчання фронтовиків в «Автошколі для людей з інвалідністю».

Практичний іспит складається в територіальному сервісному центрі МВС. І якщо оцінка позитивна, то результат — отримання посвідчення водія категорії «В».

Автор: Олег СТАНІСЛАВОВ

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012