ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Дмитро Танцюра: «Наші діти варті найкращого»
26.10.2023 / Газета: Вечерняя Одесса / № 85-86(11325-11326) / Тираж: 10407

Зустріч з батьками школярів — питань багато

З депутатом Одеської міської ради Дмитром Танцюрою ми зустрілися 1 вересня в одному з ліцеїв Київського району Одеси (точну назву навчального закладу не називаємо з метою безпеки) на урочистих заходах, присвячених початку нового навчального року. Другого навчального року в умовах війни… Проте ліцей заявив про готовність повернутися до звичної форми офлайн-занять. Діти знову сіли за парти, розпочалися звичні уроки.

Сталося це багато в чому через те, що ліцею вдалося до 1 вересня облаштувати сучасне укриття місткістю 550 осіб. Головною рушійною силою цього проєкту, його організатором та фундатором виступив депутат Одеської міської ради Дмитро Танцюра. Докладно про те, як будувалося укриття у ліцеї, розповідалося у матеріалі «Безпека школярів — на першому плані» (номер «Вечерней Одессы» за 7 вересня).

Ну а потім, через кілька тижнів після початку навчального року, голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що Одеська область увійшла до лідерів рейтингу України за кількістю відкритих шкіл у очному форматі. «У регіоні за парти цього року сіли учні 573 шкіл», — зазначив голова області.

Безумовно, у цьому результаті — у великій кількості шкіл, відкритих до 1 вересня, — незаперечний внесок Одеси. І Київського району міста — зокрема. На запитання: «Скільки навчальних закладів Київського району одержали укриття (бомбосховища) завдяки вашим турботам?» Дмитро Танцюра відповів лаконічно: «Третина закладів».

З учителями улюбленого ліцею. Дмитро Танцюра у центріЗ учителями улюбленого ліцею. Дмитро Танцюра у центрі

І можна лише уявити, який грандіозний обсяг роботи довелося виконати, щоб встигнути вчасно, до 1 вересня, побудувати сховища та здати їх в експлуатацію, виконавши всі дуже жорсткі вимоги до цих об’єктів цивільної оборони. Адже у депутата міської ради є ще чимало інших турбот та клопоту. Яке ж місце у роботі депутата Дмитра Танцюри займає турбота про школи та дошкільні заклади?

— Для мене заклади освіти завжди були у пріоритеті, — говорить Дмитро Танцюра. — Я розумію, що освіта має ключове значення у формуванні тих навичок, які можуть допомогти особистості. Саме тому важливо, щоб, навчаючись у школі, діти мали можливість розвинути творчі здібності, стати особистостями, які можуть робити власний вибір.

Новим викликом стала пандемія ковіда. «Яку допомогу районній сфері освіти ви надавали під час карантину?», — питаємо Дмитра Танцюру.

— Під час карантину ми зіткнулися з багатьма викликами: підготовка вчителів та учнів, захист їх прав, безпека, матеріально-технічне забезпечення та інше, — розповідає депутат Одеської міської ради. — Нашим завданням було налагодити всі процеси якнайшвидше.

Облаштування бомбосховища наближається до фінішуОблаштування бомбосховища наближається до фінішу

При цьому країна вже кілька років жила, працювала, будувалася, розвивалася в умовах неоголошеної війни, яку в наш дім приніс північний сусід. Але повномасштабне вторгнення російських окупантів, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, повністю перевернуло наше життя. Війна стала страшним випробуванням, тому що увійшла до кожного будинку, у кожну родину. Українці були змушені пристосовуватися до нових умов у багатьох сферах життя. І система освіти не стала винятком. За словами Дмитра Танцюри, в цьому навчальному році найбільшим запитом було повернутися до офлайн-навчання. «Велике значення має, щоб діти мали змогу спілкуватися між собою, це підтримує їх психологічний стан», — впевнений депутат Одеської міської ради.

Підготовка шкіл міста, зокрема Київського району, до 1 вересня 2023 року почалася з виділення бюджетних коштів на створення укриттів (бомбосховищ).

Ну а далі все залежало від того, наскільки злагоджено, оперативно та організовано спрацюють усі, від кого залежала своєчасність здачі об’єкта в експлуатацію. Повертаючись до навчального закладу, де 1 вересня у присутності мера Геннадія Труханова було відкрито бомбосховище, яким, до речі, можуть користуватися мешканці довколишніх будинків, Дмитро Танцюра так сформулював формулу успіху: «Укриття було готове вже наприкінці серпня, це вдалося завдяки нашим спільним зусиллям, батьківському комітету, який здійснював контроль за процесом будівництва, та відповідальній праці будівельників, які старанно працювали у дві зміни».

І додає: «З початком повномасштабного вторгнення російського агресора на територію України питання безпеки вийшло на новий рівень». Тому продовжуються ремонтні роботи та облаштування укриттів (бомбосховищ) в школах і дитячих садочках Київського району Одеси, які входять в зону відповідальності депутата Одеської міської ради Дмитра Танцюры. Напередодні зими та ймовірних ракетних обстрілів заклади освіти забезпечені генераторами, більш того, в школах розмістилися «Пункти незламності».

— З яким настроєм ви зустрічали 1 вересня цього року? — цим питанням завершуємо наше невелике інтерв’ю.

— 1 вересня — це завжди особливий день, але зараз це були радість і страх водночас, — підсумовує свої враження депутат Одеської міської ради Дмитро Танцюра. — Війна зіпсувала наші плани, але ми не повинні забувати: наші діти варті найкращого! Тому я, як громадянин країни, вважав своїм обов’язком усіляко сприяти забезпеченню умов для підтримки мешканців міста. Дякую Збройним Силам України і всім, хто наближає нашу перемогу!

Автор: Олег Суслов

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 25.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016