ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Єдині в обороні та відновленні
13.06.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 23(22501) / Тираж: 8525

«Найкраща відбудова — та, яку не потрібно проводити», — наголосив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час Конференції з відновлення України, яка 11–12 червня проходила у Берліні під гаслом «Єдині в обороні. Єдині у відновленні. Сильніші разом».

А щоб зменшити те, що доведеться відновлювати через руйнівну дію агресивної росії, пан канцлер анонсував поставку у найближчі тижні і місяці третьої системи Patriot, установок IRIS-T та Gepard, ракет і боєприпасів. А ще закликав присутніх на конференції підтримати німецьку ініціативу щодо посилення україн-ської ППО «всім, чим можете».

Відновлення і відбудова України, за його словами, потребуватимуть не менше $500 млрд. А відтак пообіцяв, що на саміті «Великої сімки», який цими днями відбуватиметься в Італії, виступатиме за «далекосяжні та довгострокові гарантії для України».

Утім, наголосив німецький канцлер, без залучення приватного капіталу до відновлення України не обійтися. І цей процес уже триває — сотні німецьких підприємств працюють в Україні, оскільки гарантії, які з нашою державою підписала Німеччина і ще понад десять країн, є гарантіями для бізнесу. Адже коли йдеться про відновлення України, то йдеться про відновлення країни, що стане членом Євросоюзу, акцентував Олаф Шольц.

До речі, повертаючись до системи Patriot, яку невдовзі отримаємо від Німеччини. Як повідомляє журнал Spiegel, зазвичай навчання на Patriot триває дев’ять місяців, але Бундесвер організував своєрідне «турботренування» для українських солдатів, зменшивши термін до шести тижнів, оскільки, за словами німецького керівника відділу підготовки, українські воїни вже мають досвід роботи з радянськими зенітними системами і вчаться дуже швидко.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Останні моніторинги:
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012