ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Дорога, якою вже йдемо
27.06.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 25(22503) / Тираж: 8525

25 червня 2024 року назавжди вписане в історію нашої держави — саме цього дня розпочалися офіційні переговори про вступ України до Євросоюзу. Так, попереду ще довгий і складний шлях, ще багато потрясінь, втрат і перемог. Але відтепер це не ілюзорна перспектива, що, може, колись нас запросять доєднатися до європейської спільноти, а конкретна дорога, якою ми вже йдемо.

З цієї нагоди очільники держави звернулися до народу з такими словами.

Президент Володимир Зеленський:

Дорогі українці, українки!

Сьогодні день, заради якого ми всі працювали довго й дуже наполегли-

во — уся команда України. Сьогодні — офіційне, фактичне, реальне відкриття переговорів про вступ України у Євросоюз. І наша українська делегація — представники Верховної Ради України, уряду, Офісу — уже провели першу міжурядову конференцію України та Євросоюзу. До сьогодні ми були державою, яка здобула статус кандидата на вступ, але повної впевненості ще не могло бути, чи реалізуємо цей статус. А від сьогодні це вже точно впевненість — Україна неодмінно буде повноправним членом Євросоюзу.

Питання тепер у технічній роботі України із Євросоюзом, в адаптації нашої системи до ЄС і в політичній волі Європи зробити європейський проєкт справді довершеним. Це можливо тільки з Україною у складі об’єднаної Європи — Європи цінностей, Європи без розколів, ідеологічних стін та «сірих зон», Європи миру — справжнього миру.

Я дякую всім, хто підтримує Україну на цьому шляху, хто допомагає і хто заради України б’ється — б’ється за наш спільний український дім, за нашу державу — саме так, як за свій власний.

Коли на п’ятий день повномасштабної війни ми разом підписали заявку на вступ у Євросоюз, багато хто казав, що це не більше, ніж мрія. Але ми реалі-зували цю мрію. Ми вибили це, переконали, зняли кожен із сумнівів, які були. У червні 22-го кандидатство України було схвалене. Попри протидію. У грудні 23-го лідери Європи підтримали політичне рішення щодо перемовин з Україною. Сьогодні перемовини стартують. Між цими кроками — тисячі зустрічей та дзвінків. Умови, які Україна повністю виконала. Закони, які були ухвалені та запрацювали. А найголовніше — це рішучість наших людей, нашого народу. Рішучість, яка спрацювала, яка не підвела Україну та всю Європу і яка доводить, що всі українці разом, усі європейці разом здатні реалізовувати навіть найбільші мрії — здатні перемагати.

Україна змінює все — і саме так, як потрібно для збереження Європи.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль:

Міжурядові конференції — формат, який сьогодні почався, — це робота між нашою державою та представниками всіх держав ЄС фактично над частинами майбутнього договору про вступ України. Згідно із затвердженою переговорною рамкою, ми пройдемо всіма розділами наших відносин і по кожному маємо дійти згоди. Обов’язково цього досягнемо — як і всіх інших наших, українських, цілей.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук:

Кожна держава, що стала членом ЄС, пройшла через аналогічний формат перемовин. Україна спробує зробити це швидше, ніж інші, але незмінно — у спільних інтересах нашої держави та всієї Європи. Ми ухвалювали, ухвалюємо й будемо ухвалювати всі необхідні закони, щоб Україна вже ніколи не відкололась від європейського дому. Дякуємо кожному, хто з Україною, усім, хто вірить у наших людей, хто працює з Україною і таким чином забезпечує всій Європі стабільне та захищене від агресій майбутнє.

Слава Україні!

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Останні моніторинги:
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012