ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Розстріляний... крам
27.06.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 25(22503) / Тираж: 8525

«На нашому складі ніколи не було ні зброї, ні ракет, ні снарядів — ні першого разу, ні зараз. Три сотні співробітників складу цьому свідки», — написав засновник мережі «Таврія В» Борис Музальов на фейсбук-сторінці, коментуючи брехню, яку поширює ворог, про те, що, вціливши у склад в Одесі, вкотре знищив натовських інструкторів разом зі зброєю.

Так, уранці 24 червня було гучно і небо затягнув густий дим. Але коли ракета прилітає у склад, де, окрім продуктів, зберігається і побутова хімія, і всілякі вироби широкого вжитку (а асортимент цієї торговельної мережі, як знає кожен із нас, — дуже великий), то є чому горіти і диміти.

За даними ОК «Південь», у понеділок російські окупанти атакували Одещину двома крилатими ракетами, за попередніми даними, «Іскандер-К». Силами протиповітряної оборони півдня України одну з ракет знищили. Друга, на жаль, влучила у центральний розподільчий склад «Таврії В». Унаслідок удару знищено понад 24 тисячі квадратних метрів складу.

На щастя, завдяки заходам безпеки, про що подбали заздалегідь, персонал, який на той момент був на роботі, перейшов в укриття, тож обійшлося без жертв. Щоправда, один працівник постраждав, йому надано медичну допомогу і його життю ніщо не загрожує. Внаслідок удару ще троє людей були травмовані.

За даними компанії, епіцентр вибуху припав на зону, де зберігалися текстиль для дому, одяг, витратні матеріали: стретч-плівка, пакувальні пакети, касова стрічка, а також побутова хімія.

Пожежа тривала близько чотирьох годин. На її гасіння було залучено майже сотню вогнеборців, 20 одиниць спецтехніки і пожежний поїзд «Укрзалізниці».

За попередніми оцінками, збитки можуть сягати 300 млн грн. «І це не враховуючи пошкоджень самої будівлі, обладнання і транспорту», — наголосив у коментарі для Forbes Ukraine СЕО торгової мережі Віталій Карандо.

Утім, як запевнили у пресслужбі компанії, уже вжито заходів щодо перерозподілу поставок продовольчих і непродовольчих товарів безпосередньо до торговельних об’єктів «Таврія В», «Блиск&Відро», «Космос», а відтак де-фіциту в магазинах не буде.

Насамкінець варто, мабуть, нагадати, що це не перший удар ворога за цими координатами. Рік тому, 14 червня, ракета рашистів уже прилітала у продовольчий склад цієї мережі.

У ніч на середу агресор знову запустив балістику по Одещині. «У проми-словому секторі пошкоджено адміністративну будівлю. На щастя, люди не постраждали», — повідомив у телеграм-каналі голова ОВА Олег Кіпер.

Автор: -

Пошук:
розширений

Роман Сирінський
ЛЕНІНСЬКА МОДЕЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЯК ОДНА З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ РОСІЙСЬКИХ ШОВІНІЗМУ ТА ІМПЕРІАЛІЗМУ РАДЯНСЬКИХ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ
Стаття присвячена аналізу ленінської національної політики та розвінчанню як радянського міфу про її кардинальну відмінність від практик, які мали місце в національній політиці СРСР постленінського періоду, так і міфологем сучасної російської пропаганди, яка вслід за своїм диктатором часто твердить про «створення» України Леніним та більшовиками.

CYBER SECURITY CAMP: за підтримки кіберполіції пройде конкурс з кібербезпеки для студентів
За сприяння кіберполіції України, компанії Binance, Харківського національного університету внутрішніх справ та ГО «Брама» незабаром стартує національний конкурс для студентів CYBER SECURITY CAMP. Метою заходу є підвищення обізнаності молоді в питаннях цифрової безпеки, протидії онлайн-загрозам та навичок у сфері кібербезпеки.

Останні моніторинги:
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011