ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




І завжди будуть жити Віра, Надія, Любов
04.07.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 53-54(11397-11398) / Тираж: 10407

Колектив громадської організації

Майже три десятки років працює в місті громадський рух «Віра, Надія, Любов». За підсумками 2012 року керівниця громадської організації Тетяна Семікоп визнана лауреатом конкурсу «Вечерняя Одесса» «Люди справи». Так журі відмітило повсякденну наполегливу роботу колективу фахівців, які надавали допомогу — психологічну, юридичну, матеріальну — всім, хто її потребував.

Чим живе зараз громадська організація, як справляється з викликами воєнного часу — про це наша розповідь.

У 1996 році за підтримки громадськості командою працівників правоохоронних органів, юристів, психологів, медиків був створений громадський рух «Віра, Надія, Любов» у місті Одеса. Організація має 24 напрямки роботи та широкий спектр людей з якими працює: постраждалі від домашнього та гендерно-зумовленого насильства; внутрішньо переміщені особи; люди, які постраждали від війни в Україні; люди, які вживають наркотики; люди, які живуть з ВІЛ; секс-працівниці; люди, що знаходяться в місцях позбавлення волі; будь-яка особа, яка постраждала від торгівлі людьми; діти, які опинились у кризовому стані; діти та молодь, які практикують ризиковані форми поведінки; біженці та шукачі притулку в Україні; представники ЛГБТІК+ комьюніті; люди з інвалідністю; жінки-лідерки, керівниці жіночих громадських організацій, депутатки.

Колектив організації має вагомий досвід роботи з попередження ВІЛ-інфекції серед різних груп населення, захисту їх прав, догляду та підтримки. Громадський рух неодноразово заохочувався керівництвом області, міста Одеси, на національному рівні, міжнародними агенціями та структурними підрозділами ООН. Протягом 5 років координує діяльність Всеукраїнської мережі НДО з протидії комерційній сексуальній експлуатації дітей.

Голова громадського руху «Віра, Надія, Любов» Тетяна Семікоп нагороджена орденами та відзнаками президента України, Міністерства внутрішніх справ України, мера Одеси та голови Одеської обласної адміністрації, Орденом Королеви Анни «Честь Вітчизни»; має визнання — «Жінка року», «Золотий фонд Одеси», «Жінка року Одещини», «Видатні жінки України», «100 відомих жінок України», «Українське Сонце».

Організація має авторитет та надійну підтримку з боку міжнародних організацій-партнерів та місцевої влади; є регіональним представником Українського жіночого фонду, входить до складу Ради жінок України та Спілки жінок України.

Понад 20 років успішно працює реабілітаційний центр «Софія» для дівчат та жінок, які постраждали від насильства, що створений громадським рухом. Тисячі жінок змогли не лише отримати тимчасовий притулок, а й розпочати нове життя з допомогою професійних фахівців.

У 2016 році у партнерстві з мерією м. Одеси за підтримки організації створені та діють Центр корекції агресивної поведінки для осіб, які скоюють домашнє насильство; Центр опитування дитини, яка постраждала від насильства, в тому числі сексуального.

Під час війни команда ГР «Віра, Надія, Любов» вже працювала з першими переселенцями та постраждалим населенням. Кожен допомагав як міг: плели маскувальні сітки, готували обіди для тероборони, закупляли ліки та гігієну для військових та поліції, виїжджали з гуманітарною допомогою на митниці та приймали гуманітарний вантаж з Молдови, Франції, Румунії, Чехії, Німеччини.

Центр «Софія» став осередком гуманітарної допомоги, адже кожного тижня приходило до 10 тон гуманітарної допомоги, яку треба було розібрати, розфасувати та підготувати до видачі.

Тоді вже ніхто не вдавався до регалій та спеціальностей, всі перетворилися на фасувальників, вантажників та виключно соціальних працівників.

За 2022 рік працівниками організації було роздано 33526 продуктових та 20 233 гігієнічних наборів; видано 1,022 тони гуманітарної допомоги;

31182 особи отримали фінансову допомогу; проведено 17 513 тестувань на ВІЛ/ХПСШ; здійснено 2 123 адресні доставки та 448 транспортувань до кордону; надано 2 562 індивідуальні психологічні та 1 479 юридичних консультацій; проведено 198 тренінгів для ВПО та 242 груп психологічної підтримки, а 8 415 осіб пройшли навчальні тренінги. У центрі «Софія» 356 жінок пройшли реабілітацію та змогли розпочати нове життя без насильства. Всього лише за минулий рік роботи допомогу отримали 87 144 жителі України, реалізовано понад 40 соціально важливих проєктів, задіяно 24 напрямки роботи.

У 2023 році дані про допомогу виросли, що говорить про те, що представники організації продовжують працювати та рухатись у вірному напрямку.

За підтримки Фонду ООН в галузі народонаселення та ГО «ГР «Віра, Надія, Любов» в Україні працює 21 мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства; Центр допомоги врятованим в Одесі та безпечний простір для жінок та дівчат «Вільна».

Також за підтримки громадського руху «Віра, Надія, Любов» створений перший комплексний центр психологічного здоров’я «Еквілібріум».

Реалізуються довгострокові проєкти та створюються нові, які направлені на підтримку та допомогу людям.

2024 рік ставить нові виклики, нові ідеї, плани та нові здобутки.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Останні моніторинги:
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012