ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Дамба стане комунальним майном
18.07.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 57-58(11401-11402) / Тираж: 10407

Верховний суд задовольнив позов прокуратури Одеської області та зобов’язав Одеську міську раду вчинити дії, спрямовані на взяття на облік дамби Хаджибейського лиману.

Протягом трьох років органи прокуратури доводили в судовому порядку бездіяльність органів місцевого самоврядування щодо невзяття на облік вказаної дамби, яка по теперішній час є безхазяйним майном. «Водні об’єкти є важливою частиною екосистеми та елементом довкілля, що забезпечує існування людей, тваринного і рослинного світу. Для належного використання і охорони водних ресурсів, а також для захисту відповідних територій від шкідливого впливу вод на водних об’єктах усіх форм власності зводяться гідротехнічні споруди. Дамба Хаджибейського лиману оберігає місто від затоплення водою та відіграє важливу роль для тисяч людей, а також понад 50 підприємств та організацій, які проживають та розташовані на прилеглій території площею 23 кв. км», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Наявність законного власника є гарантією підтримання належного технічного стану дамби та проведення своєчасних ремонтних та протиаварійних робіт. Тому питання щодо права власності на дамбу Хаджибейського лиману має важливе значення, оскільки визначає як особу, яка відповідає за організацію її утримання в належному стані, так і джерела коштів на її утримання.

Для виконання вказаного рішення суду Одеська міська рада зобов’язана розмістити оголошення про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік у друкованих засобах масової інформації та звернутись із відповідною заявою до органу, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно.

Автор: -

Пошук:
розширений

Роман Сирінський
ЛЕНІНСЬКА МОДЕЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЯК ОДНА З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ РОСІЙСЬКИХ ШОВІНІЗМУ ТА ІМПЕРІАЛІЗМУ РАДЯНСЬКИХ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ
Стаття присвячена аналізу ленінської національної політики та розвінчанню як радянського міфу про її кардинальну відмінність від практик, які мали місце в національній політиці СРСР постленінського періоду, так і міфологем сучасної російської пропаганди, яка вслід за своїм диктатором часто твердить про «створення» України Леніним та більшовиками.

CYBER SECURITY CAMP: за підтримки кіберполіції пройде конкурс з кібербезпеки для студентів
За сприяння кіберполіції України, компанії Binance, Харківського національного університету внутрішніх справ та ГО «Брама» незабаром стартує національний конкурс для студентів CYBER SECURITY CAMP. Метою заходу є підвищення обізнаності молоді в питаннях цифрової безпеки, протидії онлайн-загрозам та навичок у сфері кібербезпеки.

Останні моніторинги:
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 10.10.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011