ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Допоможуть в кризовій ситуації
25.07.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 59-60(11403-11404) / Тираж: 10407

По традиції новосілля повинно бути з короваєм: Сергій Хрустовський і Мустафа Ельканзі

В Авангардівській громаді за підтримки UNFPA (Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні) запрацював денний центр соціально-психологічної допомоги та кризова кімната. У відкритті цих сервісів взяли участь Мустафа Ельканзі, старший координатор із надзвичайних ситуацій, заступник представника UNFPA в Україні.

Денний центр — це безоплатний, доступний та безпечний простір, де в комфортних умовах постраждалі від насильства можуть отримати комплексну допомогу, а саме: консультування психолога та соціального працівника; юридичне консультування; інформування про послуги інших організацій та установ, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству; послугу соціального супроводу, яка направлена на подолання або мінімізацію наслідків домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Тут розмістилися денний центр соціально-психологічної допомоги та кризова кімнатаТут розмістилися денний центр соціально-психологічної допомоги та кризова кімната

В громаді функціонуватиме кризова кімната — безпечне місце, де постраждалі можуть отримати тимчасовий цілодобовий прихисток від кривдників. Там можна перебувати до 10 діб. Тут створено безбар’єрне середовище для постраждалих осіб з інвалідністю, кімнати облаштовані сучасними меблями, створені гідні санітарно-гігієнічні умови тощо.

— Проблема домашнього насильства існує, і війна лише її ще більше поглиблює, — зауважив очільник громади Сергій Хрустовський. — Якщо в 2023 році всього в громаді було зареєстровано 41 звернення постраждалих від домашнього насильства, то в 2024 році таку саму кількість звернень ми маємо вже за перше півріччя. Тож відкриття денного центру соціально-психологічної допомоги та кризових кімнат сьогодні є необхідністю.

Після відкриття спеціалізованих сервісів відбулась координаційна зустріч, де представники Фонду, фахові спеціалісти Авангардівської селищної ради та представники правоохоронних органів підвели підсумки вже наявних спільних напрацювань та обговорили перспективи подальшої співпраці.

Облаштування об’єкта соціальної допомогиОблаштування об’єкта соціальної допомоги

Протягом трьох років Авангард є учасником проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Крім денного центру та кризової кімнати, тут вже працюють мобільна бригада соціально-психологічної допомоги та одна кризова кімната.

Проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» реалізується у співпраці з Міністерством соціальної політики України за підтримки урядів Канади та Великої Британії.

Автор: Олег КСЕНІН

Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Останні моніторинги:
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини
00:00 22.08.2024 / Чорноморські новини


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010