ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Стаття з «Вечірньої Одеси» — лауреат Всеукраїнського конкурсу
12.09.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 73-74(11417-11418) / Тираж: 10407

У номері газети від 25 липня був надрукований нарис нашого давнього автора Олександра Галяса «Долаючи страх окупації», в якому розповідалося про мужню херсонську журналістку Яну Самко, яка волею обставин опинилася на окупованій території. У цій надскладній ситуації легко було розгубитися, але випускниця факультету журналістики НУ ОЮА продовжувала виконувати свої обов’язки, працювала професійно, дотримуючись журналістських стандартів.

Цю статтю автор надіслав на Восьмий конкурс журналістських матеріалів із гендерної тематики, який проводив Волинський прес-клуб, Гендерний центр Волині і Медійна програма в Україні, що фінансується Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується ГО «Інтерньюз Нетворк».

Це творче змагання покликано стимулювати інтерес журналістів/журналісток регіональних медіа, блогерів/блогерок до висвітлення питань рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у суспільстві. Конкурс вже набув значної популярності. Загалом з 2017 року на нього було надіслано 593 роботи представників друкованих ЗМІ, онлайн-видань, радіо та телебачення. Цього року журі, яке складається з провідних експертів/експерток з гендерних проблем, довелося оцінювати 75 робіт.

Організатори відзначали, що більшість матеріалів, як і минулого року, пронизані темою війни. Це розповіді про військовослужбовиць, медикинь, волонтерок, жінок, котрі втратили коханих чоловіків і синів, життя і роботу в окупації та під обстрілами, тощо. Також у матеріалах ішлося про підтримку вимушено переміщених жінок, впровадження політики гендерної рівності в діяльність певних організацій і органів місцевого самоврядування, жінок в історії тощо. З’явились і нові теми — про жінок, які відкривають сьогодні бізнеси й опановують так звані «чоловічі» професії.

І от підведено підсумки. Журі відзначило призами 16 матеріалів. Приємно, що серед лауреатів опинився і наш автор. Згадана вище стаття О. Галяса отримала третю премію у номінації «Найкращий матеріал у друкованих ЗМІ».

Редакція «Вечірньої Одеси» вітає нашого автора з черговим успіхом і бажає нових творчих досягнень.

Автор: Олег Суслов

Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Останні моніторинги:
00:00 12.09.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 12.09.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 12.09.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 12.09.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 12.09.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013