ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Бюджетні кошти, земля та злива
19.09.2024 / Газета: Вечерняя Одесса / № 75076(11419-11420) / Тираж: 10407

На черговій сесії, яка відбулася вчора, депутати затвердили звіт про виконання бюджету громади у першому кварталі року, внесли відповідні зміні в головний міський кошторис, зокрема, зазнали фінансових змін майже всі діючі цільові програми.

Деякі важливі цифри та факти прийнятих на сесії рішень. Узвіз Блажка (Марінеска), який зараз в центрі уваги через підтоплення та неможливість руху трамваїв на ділянці маршруту «Північ-Південь», обговорювався окремо у зв’язку з виділенням 5 млн. грн. на вирішення проблеми. За словами заступника міського голови Олександра Філатова, завершені проєктні роботи, а незабаром і експертиза, будуть збудовані дві дренажні системи, щоб відвести воду зі схилу. Підрядник просить 4—7 місяців на виконання робіт, мерія наполягає на 2 місяцях.

Щодо змін в програмах. На 25 мільйонів гривень збільшено фінансування заходів безпеки в закладах освіти, загалом 437 млн. грн. по програмі буде витрачено в цьому році. Депутат Олег Етнарович наголосив, що 159 шкіл вже мають свої власні укриття, і діти завдяки цьому можуть відвідувати заняття.

Внесення змін до цільової програми розвитку електротранспорту коментував на сесії директор департаменту транспорту Володимир Хитренко. Зокрема, відповідав на питання депутатів щодо нової системи диспетчерізації, на яку заплановані бюджетні кошти. За його словами, це програмний продукт, який за 3 млн. грн. придбає міськрада за ліцензією на п’ять років. Система важлива, тому що дає можливості контролю владі, а пасажирам допоможе планувати свої поїздки.

З відповіді на питання щодо 20 автобусів «Мерседес», які надійшли як гуманітарна допомога, стало зрозуміло: давня проблема досі без руху, парламент, як зазначив міський голова, у цьому питанні дуже повільний, а безбар’єрність на транспорті місто забезпечує самотужки — з початку року 9 спеціальних маршруток додано в автопарк.

Зазнала змін міська цільова програма надання безповоротної фанансової допомоги ОСББ — учасникам програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» — якщо раніше на обладнання альтернативними джерелами живлення планували виділяти 100 тис. грн., то тепер — 200.

Депутати прийняли у комунальну власність в якості благодійної пожертви захисні споруди модульного типу від БФ «Юність 2.0». Вдячні. Встановлять модулі у парках.

Земельні питання в сесійному залі практично не обговорювали, всі, що були у порядку денному, прийняли. Зокрема, депутати погодились продати ділянку площею 0,0400 га на вулиці Ільфа і Петрова, 31, ділянки площею 0,0201 га та 0,0182 га на вулиці Генуезькій, 1 — «для обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування». Також дали дозвіл ТОВ «Пивзавод Гамбринус» на розробку землеустрою ділянки площею 0,5067 на вулиці Проценка, 23-Л.

На сесії проголосували за «Звернення депутатів Одеської міської ради до Президента України, голови Верховної Ради України, Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та безвісті зниклих захисників Сил Оборони України та сприяння визволенню їх з полону».

Йшла мова у сесійному залі і про тривалі та рясні зливи у місті. Коментував ситуацію Геннадій Труханов. Головні тези: велике навантаження на систему водовідведення, яка дуже застаріла, можливості радикально щось змінити наразі немає, бо потрібні мільярди гривень, але над тимчасовими рішеннями влада працює, і аварійний розклад існує. У дні злив працювали 48 одиниць техніки і 95 співробітників комунальних служб.

Автор: Дора Дукова

Пошук:
розширений

Автор
Безоплатна освіта для партнерок українських військовослужбовців та ветеранів: Projector Foundation оголошує другий набір
Projector Foundation< оголошує набір на безоплатне онлайн-навчання у сфері креативних та IT індустрій. Це продовження проєкту, спрямованого на здобуття професійних навичок та підтримку кар’єрних можливостей жінок-партнерок українських військовослужбовців та ветеранів.

В Україні з'явилася безоплатна онлайн-платформа для вивчення математики
Наразі на Khan Academy доступні три курси українською – з арифметики, основ алгебри та матаналізу – все у форматі коротких відеоуроків, конспектів і тестів.

Останні моніторинги:
00:00 19.09.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 19.09.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 19.09.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 19.09.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 19.09.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011