ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Глава Одесской ОГА: мы готовы реализовать пилотный проект по возобновлению орошения
16:45 / 07.06.2021
Сельское хозяйство

ОДЕССА, 07 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий принял участие в рабочей встрече с Министром аграрной политики и продовольствия Украины Романом Лещенко и аграрным активом региона.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщениях облгосадминистрации сказано:

Неефективне управління та відсутність за роки незалежності фокусу влади на проблемах галузі призвело до деградації систем іригації та дренажу. Наразі підвищений попит на продовольство у світі, глобальне потепління та, як наслідок, засухи вимагають швидких і дієвих рішень.

До цих пір відсутність єдиної вертикалі в цій сфері не дозволяла ефективно відповідати на ці виклики і використовувати зрошувальні та осушувальні землі як інструмент в аграрному секторі. Відтак, українське сільське господарство 30 років втрачало: іригаційні та дренажні системи, а з ними — врожаї і частину економіки.

«Віднині меліорація є невід’ємною частиною Мінагрополітики. Урядом було прийнято рішення передати цю функцію Державному агентству рибного господарства України. Одним зі стратегічних завдань міністерства — відродити та інтегрувати повноцінну меліорацію в аграрну політику країни. Наша ціль поруч із земельної реформою синхронізувати реалізацію реформ у галузі меліорації з презентацією дорожньої карти та всього пакету відповідних законодавчих актів. Зокрема закон про об’єднання водокористувачів вже готовий до першого читання» – сказав відкриваючи робочу зустрічі з головою Одеської ОДА Сергієм Гриневецьким та аграрним активом Одеської області Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

За словами міністра, відновлення меліоративної галузі стане національним проектом до 2024 року, який розпочинається вже зараз.

«Цьогоріч ми запускаємо пілотний проект на півдні України — над відновленням зрошувальних систем працюватимуть Одеська, Херсонська, Миколаївська та Запорізька області. Ми будемо відбудовувати і розширювати меліоративні системи із залученням приватного і державного капіталу. Це проекти, де кошти вкладаються не просто в інфраструктуру. Вони матимуть швидкий і відчутний ефект, оскільки одразу формують додану вартість, збільшують врожай, кількість робочих місць і повертають деградовані землі в сільськогосподарський оборот» – додав Роман Лещенко.

«Одещина готова взяти на себе відповідальність і реалізувати пілотний проект по відновленню зрошувальних систем на півдні України. І не тільки тому, що ми найбільша за територією область, а й тому, що наш регіон має особливу і унікальну специфіку: ми знаходимось між двома річками Дунаєм і Дністром, маємо на території Одещини найбільші озера, в південній частині розташований Буджакський степ, поруч море. І все це – може стати дуже потужним чинником, який сприятиме не тільки вирощуванню овочевих та інших культур на зрошенні, а й сприятиме наприклад, розвитку гастротуризму, створенню нових підприємств і додаткових робочих місць», – зазначив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький на робочій зустрічі з Міністром аграрної політики та продовольства України Романом Лещенком з аграрним активом Одеської області.


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
19:46 19.04.2024
17:48 19.04.2024
16:56 19.04.2024
15:15 19.04.2024
14:36 19.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.920