ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Сергей Гриневецкий обсудил проблематику уборки урожая с аграриями юга Одесчины
11:03 / 25.06.2021
Сельское хозяйство

ОДЕССА, 25 ИЮНЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел областное совещание для представителей южных районов региона по вопросам подготовки к уборке урожая.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

В Сараті, на базі фермерського господарства «Балкани», під головуванням голови Одеської облдержадміністрації Сергія Гриневецького, пройшла обласна нарада, для представників південних районів області, з питань підготовки до збирання ранніх зернових та зернобобових культур врожаю 2021 року.

«Площа збирання ранніх зернових та зернобобових культур і ріпаку в 2021 році становить 1 млн. 41,4 тисяч гектарів, в тому числі: озимої пшениці та тритікале 570,2 тисяч га, озимого ячменю 265,1 тисяч га, жита 0,9 тисяч га, ярого ячменю 46,5 тисяч га, гороху 21 000 га, вівса 1,8 тис. га, ярої пшениці 4000 га. Окрім того, на площі 131,9 тисяч гектар належить зібрати озимий та ярий ріпак» – повідомила директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова.

За оцінкою експертів, цьогорічні жнива, необхідно в максимально стислі строки, аби завершити збиральну кампанію за 12 – 14 календарних дні. До того ж, в 2021 році в Одеській області жнива розпочнуться майже одночасно з іншими регіонами України, тобто на 3 тижні пізніше звичайного.

«Цьогорічні жнива мають свої особливості та специфіку, які необхідно враховувати при їх проведенні. Перш за все – 465 000 гектар із одного мільйона або майже 45% посівів займають озимий та ярий ячмінь, горох і ріпак. Це – культури, які після дозрівання необхідно збирати швидко, буквально за 2 – 3 дні, інакше втрати врожаю зростають катастрофічно. Така особливість цих культур і це треба враховувати в роботі» – відзначила Алла Стоянова.

Для збору врожаю наявних у аграріїв Одещини 3300 одиниць збиральної сільгосптехніки недостатньо, тому доведеться залучати більше 1 тисячі комбайнів з інших регіонів України.

«Для проведення збиральних робіт необхідно 28,6 тисяч тонн дизельного пального та 7,6 тисяч тонн бензину. На даний час у аграріїв є в наявності 20,0 тисяч тонн, або 70% дизельного пального та 4,1 тисяч тонн бензину, або 53% до потреби» – додала директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА Алла Стоянова.

На Одещині посіяно майже 120 000 га насінницьких посівів, в тому числі біля 100 тисяч га озимих культур. Потреба в насінні 170 тисяч тонн, з них озимих культур 135 тисяч тонн. Одеська область традиційно забезпечує свої потреби в насінні зернових колосових культур за рахунок власних ресурсів, при цьому біля 30 тисяч тонн насіння реалізується за межі регіону та держави.

«Урожай ранніх зернових і зернобобових культур в цьому році в нашій області вирощено, тепер завдання наших аграріїв його оперативно і без втрат зібрати. В цьогорічний урожай вкладено чимало зусиль та коштів агротоваровиробників. Чітко організувавши і провівши збиральний процес агровиробники зможуть зберегти до зернини все вирощене та покращити фінансово-економічну ситуацію в своїх господарствах» – відзначив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Практична частина обласної наради, для представників південних районів області, з питань підготовки до збирання ранніх зернових та зернобобових культур врожаю 2021 року, яку провів в Сараті голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, відбулась на демонстраційному насіннєвому полігоні фермерського господарства «Балкани».

Учасники наради, керівники агропідприємств, голови фермерських господарств та голови райдержадміністрацій ознайомились з науковою та селекційною програмою СФГ «Балкани».

Голова господарства Родіон Златов презентував лінійки озимого ячменю і озимої пшениці, які були посіяні за різними попередникам (пшениця, соняшник, ріпак). Наукові спеціалісти СФГ детально розповіли про досліди по системі живлення рослин, про систему захисту рослин та агрохімічний аналіз ґрунту. Всього на полях фермерського господарства «Балкани», закладено понад 700 дослідів. За словами Родіона Златова, розмах фермерського господарства в плані потужного наукоємного процесі та вивченні різних систем в рослинництві пояснюється дуже просто – пріоритет компанії вирощування якісного насіння і передача свого досвіду колегам-аграріям для кожного сорту окремо.


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
13:20 29.03.2024
13:15 29.03.2024
13:08 29.03.2024
11:47 29.03.2024
10:36 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.895