ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: території невизнаної ПМР значних переміщень особового складу та техніки противника не фіксується
17:46 / 23.05.2022

ОДЕСА, 23 ТРАВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: опівдні 23.05.2022

https://youtu.be/w-tLEpgVAMY

🌌 Протягом ночі наші підрозділи на Херсонщині та Миколаївщині продовжували боронити зайняті позиції.

А ворог продовжує укріплення для себе в тому числі запасних відступних рубіжів. Активних дій не веде, здійснює дистанційні обстріли наших позицій та населених пунктів з артилерійсько-мінометного озброєння.

💥 Знов від обстрілів потерпала Широківська громада, зруйновано житловий будинок, кілька господарчих будівель пошкоджено.

⚡️ Пізнього вечора по Миколаєву знов нанесено удар реактивними системами залпового вогню з використанням заборонених касетних снарядів. Влучивши в кілька приватних обійсть, понівечивши автівки та дахи, ворог заспокоївся. Постраждалих серед цивільного населення не було, а ось чотирилапі охоронці подвірь, внаслідок звірств рашистів, отримали чисельні поранення, деякі – несумісні з життям.

◾️ На Херсонщині важка ситуація. Деякі села у критичному стані: пошкоджено кожне подвір’я, є ранені та загиблі.

💥 У Білозерці через обстріл касетними снарядами зруйновано 10 будинків, загинули 3 людей, є поранені, обставини уточнюються.

🚷 В Бреславському і Каховіському районах ситуація також напружена. Окупанти силою утримують людей, не даючи можливості евакуюватися, а на в’їзд в область не допускають гуманітарні вантажі крім кримського напряму. Втім, звідти допомоги вкрай замало. Не вистачає ліків, засобів гігієни, інших товарів першої необхідності.

🌊 Корабельне угрупованні ворожих сил в північно-західній частині Чорного моря продовжує тримати блокаду судноплавства і нести загрозу ракетних ударів, вірогідність проведення будь-яких операцій навколо Зміїного та висадки десанту штормова погода дещо знизила, але загальна обстановка не виключає їх повністю.

⚡️ В цілому обстановка на Бессарабському напрямку стабільно напружена, але контрольована силами оборони. На території Придністровського регіону Республіки Молдова значних переміщень особового складу та техніки не фіксується.

‼️ Дотримуйтесь алгоритмів дій при сигналах повітряної тривоги, не наражайте себе на зайву небезпеку на узбережжі, будьте свідомі і відповідальні у ставленні до інформації, справ, людей та власного життя.

💙💛 Разом переможемо!


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
00:28 29.03.2024
19:10 28.03.2024
19:07 28.03.2024
18:40 28.03.2024
17:16 28.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.945