ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: відступаючи на запасні рубежі оборони, росіяни б’ють ракетами та важкою артилерією по звільнених або глибоко тилових територіях
17:57 / 23.06.2022

ОДЕСА, 23 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 13.00 23.06.2022

https://youtu.be/KM-395b8dTw

Ситуація в операційній зоні на південному напрямку характеризується стабільним напруженням та потужним контролем наших сил.

Противник продовжує ведення бойових дій відступаючи на запасні рубежі оборони. При цьому застосовують тактику ракетних ударів, обстрілів важкою артилерією й реактивними системами залпового вогню щойно звільнених або глибоко тилових територій.

Вночі вогнем “Смерчу” в Апостоловому ворог вдарив по соціальній інфраструктурі та приватному житловому сектору забороненими касетними снарядами. Зруйновано кілька будівель, є поранені. Місто частково без світла та води. На вулицях та подвір’ях після обстрілу залишилися касетні боєприпаси. Рятувальники відвели людей у безпечні місця. Триває робота піротехників.

На півночі Херсонщини рашистська диверсійно-розвідувальна група, намагаючись проникнути в тил наших військ, наразилася на вогневу відсіч і, понісши втрати відступила.

На світанку по одному з ворожих командно-спостережних пунктів та скупченню їх військової техніки відпрацьований удар гелікоптерами.

За ніч підтверджено, що ворог втратив 9 рашистів, самохідну гаубицю «Мста-С» та легкий багатоцільовий транспортер-тягач. Решта – уточнюється.

Корабельне угруповання ворожих сил в північно-західній частині Чорного моря на 5 ракетних кораблях має 40 крилатих ракет.

Небезпека ракетних ударів по південним регіонам зберігається.

Миколаїв знов атаковано 3 крилатими ракетами наземного базування з окупованої території Херсонщини. Влучання відбулося у виробничу та соціальну інфраструктуру міста, поранено одну цивільну особу.

По Одещині вдарили ще 2 крилаті ракети, які успішно ліквідовано силами протиповітряної оборони.

Не нехтуйте власною безпекою, будьте уважними до сигналів повітряної тривоги, ретельно перевіряйте інформацію і довіряйте тільки офіційним джерелам.

Наша сила в єдності, мудрості і пильності!

Разом переможемо!


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
15:13 29.03.2024
14:59 29.03.2024
13:20 29.03.2024
13:15 29.03.2024
13:08 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.046