ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: на Зміїному знищено черговий російський зенітний гарматно-ракетний комплекс «Панцир-С1»
15:42 / 27.06.2022

ОДЕСА, 27 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 14.00 27.06.2022.

📌 В операційній зоні на півдні країни противник продовжує ведення бойових дій по зайнятому рубежу оборони. Переважає тактика дистанційного вогневого впливу: артилерійських обстрілів, ракетних ударів. Нових ударних угруповань та задіяння резервів не виявлено.

📌 З важкої ствольної артилерії обстріляно вночі Зеленодольськ. Втрат цивільних, Критичних руйнувань інфраструктури, втрат серед місцевого населення нема.

📌Внаслідок влучання крилатої ракети Х-22, випущеної з ворожого літака Ту-22 з напрямку тимчасово окупованого Криму, у житловому кварталі одного з сіл Одеського району Одещини сталося загорання трьох приватних будинків та присадибних будівель на загальній площі 500 кв. м

За уточненими даними, легкі осколкові поранення внаслідок вибуху отримали 8 осіб, з яких 1 дитина.

📌На Миколаївщині вранці вчергове обстріляно Березнегувате та Широківську громаду Баштанського району. Пошкоджено житлові будинки, зруйнований дитячий садочок, пошкоджено дитячий майданчик. Інформація щодо потерпілих уточнюється.

📌На Херсонщині рясно лунають вибухи і обстріли. Багато сіл без електроенергії, води та газу. Почастішали випадки викрадень окупантами чоловіків. В обласному центрі в захоплених банківських установах нові тимчасові господарі розгортають російські банківські відділення, де планують видавати зарплатні картки всім, хто вимушений працювати на окупованих підприємствах. Також окупанти намагаються запустити роботу своєї податкової служби, щоб наповнювати рашистський бюджет.

📌 В Чорному морі за штормової погоди чатують 2 ракетних корабля рашистів. А наші сили продовжують операцію на Зміїному, наносять нові ураження противнику. Зафіксовано понад 10 влучань, одне з них по черговому зенітному гарматно-ракетному комплексу «Панцир-С1», решта результатів дорозвідується.

📌 Ворог лютує, намагається відновити свої позиції та знайти важелі впливу на світову спільноту, на мирне населення України та на незламних захисників її незалежності.

‼️Будьте пильними і свідомими, не нехтуйте попередженнями про небезпеку, дотримуйтесь інформаційної гігієни і не сповіщайте ворога про наслідки влучань та ді наших сил оборони!

💙💛 В єдності наша сила. Разом до Перемоги!


Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні новини:
11:27 20.04.2024
11:25 20.04.2024
11:23 20.04.2024
11:00 20.04.2024
10:47 20.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.877