ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: внаслідок російського удару по Очакову загинуло троє людей
17:45 / 28.06.2022

ОДЕСА, 28 ЧЕРВНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров повідомив про обстановку в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Поточна оперативна обстановка на півдні України: станом на 13.00 28.06.2022

https://youtu.be/LXnXMcvtCNM

🔵 Ситуація на південному напрямку складна, напружена, але контрольована.

Сили оборони продовжують військову операцію на острові Зміїному та нищать ворога на Миколаївсько-Херсонському напрямку. Ворог продовжує застосовувати тактику артилерійських та масованих ракетних ударів по тилових районах та областях.

🟡 Спроба нанести ракетний удар «Оніксом» з тимчасово окупованого Криму по Ізмаїльському району Одещини була вдало нейтралізована підрозділами протиповітряної оборони.

🔵 З далекобійної зброї ворог гатив по Широківській та Зеленодольській громадам Криворіжжя. Попередньо, люди не постраждали. Масштаби руйнувань уточнюються.

🟡 На Миколаївщині внаслідок нічного обстрілу Куцурубської громади зруйновано об’єкти соціальної інфраструктури. Сталося загоряння поля з озимою пшеницею, проте без жертв.

Перед світанком обстріляно Широківську громаду Баштанського району також влучено у сільськогосподарські угіддя. Потерпілих немає. Зранку також були обстріли ще в п’ятьох громадах області по лінії зіткнення. За попередньою інформацію, є пошкодження, подекуди зруйнована інфраструктура та житлові будинки. Інформація про постраждалих наразі відсутня.

🔵 Миколаїв та передмістя зазнали масованого ракетного обстрілу, з берегового ракетного комплексу «Бастіон», що рашисти розташували на окупованій Херсонщині. Вражено міський стадіон, об’єкт військової інфраструктури та в передмісті — соціальні й сільськогосподарські об’єкти. Попередньо – жертв нема.

🟡 Зухвалий удар системами залпового вогню завдав ворог по Очакову. Окупанти влучили по території міського ринку, будівлі палацу культури, у приватний сектор, а також у житлові будівлі. Наразі в деяких районах міста відсутнє водо-, газо-, енергопостачання та інтернет. Троє людей загинули, з них одна дитина. Поранено семеро людей.

🔵 На Херсонщині рашисти продовжують обстріл звільнених від їх присутності населених пунктів. Паралельно відкривають на окупованих територіях мережу пунктів видачі російських паспортів, поспішаючи сфальсифікувати електорат до чергової дати вкотре відтермінованого референдуму.

🟡 В Чорному морі корабельне угруповання ворога продовжує боротьбу зі штормом та тримає загрозу ракетної атаки шістнадцятьма «Калібрами» в статусі – «актуально».

🔵 Реагування на сигнали повітряної тривоги має бути оперативним і правильним. Не наражайте себе на небезпеку, відвідуючи заборонені місця і об’єкти, пам’ятайте про загрозу дрейфуючих мін в морі і на узбережжі. Не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів, не допомагайте ворогу, дайте захисникам України довершити свою гідну справу.

🇺🇦 Все буде Україна! Бо ми того варті!


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні новини:
11:47 29.03.2024
10:36 29.03.2024
10:29 29.03.2024
10:11 29.03.2024
09:32 29.03.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.938