ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 41 російського окупанта, їх станцію РЕБ «Поле- 21» та багато іншої техніки
15:02 / 05.12.2023

ОДЕСА, 05 ГРУДНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань.

В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог намагається ущільнити свою оборону, продовжує тиск бомбардуваннями з використанням КАБ різної потужності.

🔴В той же час ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Але маневри ворожими силами та засобами тривають.

🔼 Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу, наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника.

⛵️ У морі 5 бойових кораблів ворожого недофлоту, з них 4 у Чорному та 1 у Азовському морях. Ракетоносії заведені в пункти базування.

🔽 Протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник наніс ракетний удар по місту Херсон, Криворіжжю та по відкритій території Березнегуватської громади Миколаївщини.

🔴Завдав 3 авіаційні удари із застосуванням 26 керованих авіабомб в напрямку Кринок. Без жерт, пошкоджено 7 будівель.

♾ Наніс удар одним БпЛА «Ланцет» та 3 FPV-дронами, а також зафіксовано скиди з БпЛА різних модифікацій 21 осколкових боєприпасів по населених пунктах Старосілля, Берегове, Золота Балка та Дніпровське. Жертв серед населення немає.

⚡️ За минулу добу відбулось 15 обстрілів населених пунктів. По Херсону ворожі війська гатили 9 разів. Також під обстрілами перебували мешканці Антонівки, Інженерного, Новодмитрівки, Дніпровського та Садового.

А Миколаївщині ворог продовжував нагадувати про свою присутність обстрілами по Очакову.

☄️ Внаслідок злочинних дій ворога загинув цивільний, 5 отримали поранення. Пошкоджено 6 багатоповерхівок, більше десятка приватних будинків, кінотеатр, дошкільний навчальний заклад, територію підприємства, притулок для тварин, газогін та цивільні автомобілі.

🛡 Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань.

За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:

- 41 окупантів;

- 9 гармат;

- 1 зенітно-ракетний комплекс «Оса»;

- 1 станція радіоелектронної боротьби «Поле- 21»;

- 4 БпЛА “Shahed-136”;

- 12 одиниць авто-бронетехніки;

- 1 човен.

Знищено пункт боєпостачання, спостережний пункт, пункт управління БпЛА та пункт управління зенітно-ракетного комплексу «Вітязь».

Йдемо вперед, разом — до Перемоги!


Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Прогнозованість та історії успіху: Сергій Токарєв про те, як розвивати tech-індустрію України
Аби розвивати український технологічний сектор та залучати іноземні інвестиції, необхідно показувати світові прогнозованість. У цьому переконаний Сергій Токарєв tech-бізнесмен та співзасновник інвестиційної групи Roosh, яка розвиває та масштабує технологічні бізнеси у всьому світі.

Вистава Одеського музично-драматичного театру ім. В Василька у шортлісті 6-ого Фестивалю-Премії «ГРА»
Ще один етап 6-го Всеукраїнського театрального Фестивалю-Премії «ГРА» успішно пройдено: експерти наживо переглянули вистави лонгліста, провели голосування і сформували шортліст. Тож Національна спілка театральних діячів України (НСТДУ), яка є засновницею та організаторкою Фестивалю-Премії, оприлюднила список вистав, які пройшли до ФІНАЛУ. У списку у номінації «За найкращу камерну виставу» постановка Олександра Самусенка «1900-й. Легенда про піаніста» Одеського академічного музично-драматичного театру імені В. Василька.

Останні новини:
10:25 27.07.2024
17:09 26.07.2024
16:42 26.07.2024
15:52 26.07.2024
14:37 26.07.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.924