ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 169 російських окупантів, їх танк, 6 гармат та багато іншої техніки
14:46 / 19.03.2024

ОДЕСА, 19 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленнях ОК «Південь» сказано:

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на:

- 169 окупантів;

- 1 танк;

- 6 гармат;

- 2 комплекси радіоелектронної боротьби;

- 18 одиниць авто-бронетехніки.

Йдемо вперед, разом – до Перемоги!

***

В операційній зоні Сил оборони півдня продовжується контрбатарейна боротьба.

Разом з тим ворог системно намагається вибити наші підрозділи із зайнятих позицій як в районі плацдармів лівобережжя, так і в Запорізькій області.

За добу здійснив 3 спроби штурмів на лівобережжі Дніпра та 9 – в районах Роботиного та Приютного Запорізької області.

Окупанти переважно діяли групами до відділення, без підтримки бронетехніки. Зазнавши втрат, відійшли на вихідні позиції.

Не припиняється ворожа аеророзвідка, як вздовж лінії зіткнення, так і в акваторії Чорного моря.

Вночі на Одещині знищено 3 ворожих безпілотних розвідники типу «Zala».

Тиснуть окупанти і артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

Кораблі ворожого недофлоту у Чорному та Азовському морях відсутні. Ракетоносії вже місяць не виходять з пункту базування.

Протягом бойової доби ворог, продовжуючи тактику точкових ракетних ударів, застосував крилаті авіаційні ракети, спрямувавши їх з тактичної авіації по території Широківської громади на Запоріжжі випустив крилаті ракети. Обійшлось без втрат серед цивільного населення.

По Роботиному та Малій Токмачці ворог продовжує застосовувати керовані авіабомби. Зафіксовано 4 випадки.

Прифронтові території Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей системно атакують ворожі дрони. Протягом доби відбулось 156 пусків FPV-дронів, 6 ударів БпЛА типу “Ланцет”, з дронів різних модифікацій скинули 219 осколкових боєприпасів.

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок удару ворожого БпЛА пошкоджена автозаправна станція, пожежу оперативно ліквідовано.

Перебували під ворожим артилерійським вогнем населені пункти та акваторії Очаківської та Куцурубської громад на Миколаївщині. Обійшлось без постраждалих.

Ворог 7 разів обстріляв з артилерії Херсон. Також під обстрілами були Бургунка, Львове, Іванівка, Микільське, Новотягинка, Понятівка, Садове, Токарівка, Томина Балка та Тягинка на Херсонщині.

Вогнем артилерії пошкоджено багатоповерхівки, елеватор та цивільну автівку.

У Львовому на Бериславщині загинули троє місцевих жителів внаслідок детонації боєприпасу під час спроби самостійного огляду ворожого дрону.

Сили оборони півдня вкотре закликають громадян в разі виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів не наближатися, не торкатися їх, негайно телефонувати на спецлінії відповідних екстрених служб.

На Запоріжжі артилерійських обстрілів зазнали Малинівка, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки, Приморське, Оріхів, Вербове, Новоданилівка, Чарівне, Темирівка, Новодарівка, Омельник та Кам’янське.

Мирні жителі не постраждали. Пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

Двічі ворог спрямував вогонь артилерії по Нікополю. Також на Дніпропетровщині обстріляв Вищетарасівку, Іллінку, Мар'ївку та Червоногригорівку. Люди не ушкоджені. Внаслідок обстрілів понад десяток приватних житлових будинків, 2 господарчі споруди, автозаправна станція, трансформатор насосної станції, 2 сонячні електростанції, майже шість десятків сонячних панелей, 3 лінії електропередач, газогін та 3 цивільних автівки зазнали пошкоджень.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
11:52 27.04.2024
11:50 27.04.2024
11:47 27.04.2024
11:41 27.04.2024
11:30 27.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.904