ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 119 російських окупантів, їх танк та багато іншої техніки
17:04 / 12.04.2024

ОДЕСА, 12 КВІТНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленнях ОК «Південь» сказано:

Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога на Оріхівському та Херсонському напрямках стало менше на:

- 119 окупантів;

- 48 одиниць озброєння та військової техніки, з них:

1 танк;

29 одиниць авто-бронетехніки;

13 артилерійських систем;

1 БпЛА невстановленого типу;

2 аерофотостанції;

1 антена зв’язку;

1 станція РЕБ.

Уражено 2 польові пункти боєпостачання та 1 командно-спостережний пункт

Йдемо вперед, разом – до Перемоги!

***

В операційній зоні Сил оборони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба.

Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій.

Здійснив 5 штурмів на Оріхівському напрямку, з яких 2 в районі Роботиного та 3 в районі Старомайорського. Успіху не мав.

На лівобережжі Дніпра Херсонщини ворог здійснив 7 штурмів наших позицій. Зазнавши втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

Наші підрозділи продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.

Протягом бойової доби окупанти завдали 2 авіаційні удари, застосувавши 2 керованих авіабомби на Оріхівському напрямку.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей ворог застосував 301 FPV-дрон, 14 ударних БпЛА типу “Ланцет” та скинув з БпЛА різних модифікацій 388 осколкових боєприпасів.

В операційній зоні виявлено проліт 231 розвідувального БпЛА.

На Херсонщині ворожі війська обстріляли з артилерії Антонівку, Інженерне, Комишани, Тягинку, Львове, Качкарівку, Кізомис, Гаврилівку, Костирку, Станіслав, Зміївку, Шляхове, Ромашкове, Понятівку та Білозерку.

Пошкоджено декілька приватних житлових будинків та об’єкт критичної інфраструктури. Люди не постраждали.

На Запоріжжі ворожою артилерією 3 рази обстріляно Гуляйполе. Також під обстрілами опинились Оріхів, Мала Токмачка, Роботине, Малинівка, Левадне, Гуляйпільське та Новоандріївка.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів Запорізької області 2 цивільні особи отримали поранення.

Зруйновано декілька господарчих будівель та гараж. Пошкоджено багатоповерховий житловий будинок та цивільний автомобіль.

На Миколаївщині зафіксовано 2 ворожих артилерійських обстріли по Очаківській та Куцурубській громадах.

На Дніпропетровщині Мирівську громаду агресор атакував FPV-дронами, а по марганцю гатив артилерією. Обійшлось без постраждалих.

У Чорному морі на бойовому чергуванні кораблів ворожого флоту не зафіксовано, ракетоносії заведені в пункти базування. Один корабель спостерігали на виході в Азовському морі.


Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні новини:
20:05 29.04.2024
19:58 29.04.2024
17:20 29.04.2024
16:34 29.04.2024
16:32 29.04.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.983