ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 94 російських окупанти, їх станцію РЕБ та багато іншої техніки
14:17 / 13.05.2024

ОДЕСА, 13 ТРАВНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленнях ОК «Південь» сказано:

Сили оборони Півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримано підтвердження про зменшення кількості особового складу противника на 94 особи.

Також ворог втратив 22 одиниці озброєння та військової техніки, з них:

- 4 гармати;

- 11 одиниць авто-бронетехніки;

- 2 розвідувальні БпЛА;

- 1 станція радіоелектронної боротьби;

- 1 аерофотостанція;

- 3 човни.

💥 Знищено польовий пункт боєпостачання, 3 місця пусків БпЛА, 3 вогневі позиції та 4 спостережні пункти.

***

🔽 Протягом минулої доби в операційній зоні Сил оборони Півдня продовжилося контрбатарейне протистояння та відбиття ворожих штурмів.

Ворог не полишав безуспішних спроб вибити наші підрозділи із зайнятих позицій.

🗣 На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 22 штурми, з них 19 в районі Старомайорського та 3 в районі Роботиного.

🗣 На лівобережжі Дніпра тимчасово окупованої Херсонщини минулої доби ворог штурмових дій не вів.

➡️ Окупанти здійснили артилерійські обстріли, завдали авіаційні удари із застосуванням керованих авіабомб, використали велику кількість ударних дронів різних типів, постійно здійснюють аеророзвідку. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 207 розвідувальних БпЛА.

🌊 Кораблів ворожого флоту у Чорному та Азовському морях не спостерігається.

Ракетоносії перебувають у пунктах базування.

⚡️ Минулої доби ворог здійснив ракетний удар балістичною ракетою в напрямку Херсонщини. Унаслідок влучання пошкоджено лінії електропередачі.

🔴 Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, ворог застосував 227 FPV-дронів, 9 ударних БпЛА типу “Ланцет”, скинув з БпЛА різних модифікацій 276 осколкових боєприпасів.

➡️ Унаслідок застосування ворогом засобів ураження по Херсону та 9 населених пунктах Херсонщини пошкоджено приватні житлові будинки та вежа стільникового зв’язку. Жертв серед населення немає.

➡️ На Миколаївщині ворожою артилерією обстріляно акваторію Очаківської громади та Куцурубську громаду. Люди не постраждали.

➡️ На Дніпропетровщині ворог застосував FPV-дрони та обстріляв артилерією Нікопольщину, Мирівську та Марганецьку громади. Унаслідок застосування ворогом засобів ураження пошкоджені приватні житлові будинки, господарськи споруди та газогін. Жертв серед населення немає.

➡️ На Запоріжжі під ворожим вогнем перебувало 9 населених пунктів. Унаслідок застосування ворогом засобів вогневого ураження пошкоджені приватні житлові будинки. Люди не постраждали.


Пошук:
розширений

Роман Сирінський
ЛЕНІНСЬКА МОДЕЛЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ ЯК ОДНА З ТЕОРЕТИЧНИХ ОСНОВ РОСІЙСЬКИХ ШОВІНІЗМУ ТА ІМПЕРІАЛІЗМУ РАДЯНСЬКИХ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИХ ЧАСІВ
Стаття присвячена аналізу ленінської національної політики та розвінчанню як радянського міфу про її кардинальну відмінність від практик, які мали місце в національній політиці СРСР постленінського періоду, так і міфологем сучасної російської пропаганди, яка вслід за своїм диктатором часто твердить про «створення» України Леніним та більшовиками.

Відкриття виставки «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму»
29 жовтня 2024 року о 12.00 в Одеській національній науковій бібліотеці за підтримки Першого міжрегіонального територіального відділу Українського інституту національної пам'яті відбудеться відкриття виставки «Наказано не знати: українські археологи в лещатах тоталітаризму». Експозицію присвячено археологам, які попри жорстокі репресії та цензуру продовжували свою наукову діяльність і залишили важливий слід в історії археологічної науки. Виставка репрезентує долі 19 визначних археологів, які стали символами цілих поколінь репресованих науковців і чиї досягнення були довгий час приховані або навмисне забуті.

Останні новини:
16:57 25.10.2024
16:34 25.10.2024
15:48 25.10.2024
13:42 25.10.2024
11:27 25.10.2024


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 1.120